Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Kulmilta kuultua: Myllymäen koulussa ulkoiltiin, Hauhon pankki sai uuden nimen ja Vanajaveden sairaala lahjoituksen

Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev sai tunnustusta ja Lepaan tilaviini pärjäsi viinikisassa.

Myllymäen koulu vietti ulkoilupäivää

Myllymäen koululaiset viettivät hyvinvointiviikkoa. Torstaina 29. huhtikuuta koko koulu ulkoili Ahvenistolla.

Vanhempainyhdistys tarjosi makkaroita ja kasvismakkaroita sekä juomaksi mehua. Ulkoilun päätteeksi luokat kävivät vielä opettajiensa kanssa jätskeillä.

Liikunta keväisen raikkaassa ja yllättäen lumisessakin metsässä virkisti niin lapsia kuin aikuisiakin. Oppilaista on mukavaa, kun on erilaisia koulupäiviä, ja saa olla vapaammin koulukavereiden kanssa.

Hauhon Säästöpankkisäätiön tiloista tuli Oma Holvi

Hauhon Säästöpankkisäätiön toimitila Hauhon kirkonkylässä on saanut nimen Oma Holvi. Nimi valikoitui 40 ehdotuksesta, joita kertyi säätiön järjestämän nimikilpailun kautta. Voittajaehdotuksen teki vapaa-ajan hauholainen Tuija Sipiläinen. Säätiö palkitsee voittajan 300 euron Oma Säästöpankin rahastosijoituksella.

– Huomasin ilmoituksen nimikilpailusta ja ajattelin kokeilla onneani, se kannatti! Sipiläinen kertoo kertoo.

Nimessä yhdistyy toimitilan historia Säästöpankin konttorina. Tiloissa toimii edelleen Oma Säästöpankin palvelupiste. Hauhon Säästökulma -niminen kerrostalo valmistui syksyllä 1970 ja Hauhon Säästöpankin konttori avattiin kyseisissä tiloissa joulukuussa 1970. Muistona pankkiajalta tiloissa on pankkiholvi. Tästä historiasta yhdistyy nimi Oma Holvi.

Omassa Holvissa on Oma Säästöpankin palvelupisteen lisäksi toimitiloja yrityksille, vuokrattava etätyötila sekä pieni kokoustila.

Vanajaveden sairaala sai musiikkilaitteita

Kulttuurikaari ry lahjoitti Vanajaveden sairaalalle viisi radio- ja CD-soitinta, niihin kuulokkeet sekä 100 musiikkiäänitettä talon asukkaiden virkistykseksi.

Kulttuurikaaren puheenjohtaja Arja Ratava-Laine luovutti vapun aattona laitteet ja äänitteet sairaalan vt. ylilääkäri Tuomo Lunnikivelle ja virikeohjaaja Leena Kulmalalle.

Kulttuurikaaren esiintyjät ovat ennen pandemiaa vierailleet viikoittain Vanajaveden sairaalassa ilahduttamassa asukkaita. Laitteet eivät korvaa esiintyjiä, mutta myös mieluisien radio-ohjelmien ja musiikin kuuntelu piristävät. Lahjan luovuttajasta ja vastaanottajista musiikki on hoitomuoto, jolla on positiivista vaikutusta ihmisen mielialaan, muistiin ja elintoimintoihin.

Judoseuran Turpal Djoukaev palkittiin

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU) palkitsi ansioituneita liikunnan ja urheilun toimijoita vuoden 2020 saavutuksista. Tavallisesti HLU julkaisee ja palkitsee ansioituneet Hämeen Urheilugaalassa, mutta koronaviruspandemian vuoksi tilaisuus peruttiin.

HLU kiertää kevään, kesän ja syksyn aikana palkittavien kannalta tilanteeseen sopivissa tilaisuuksissa palkitsemassa ja julkaisee tilaisuuksista videokoosteen.

Tunnustukset saavat: Vuoden Urheilija: Sami Välimäki, Nokia River Golf.

Vuoden Nuori Urheilija: Turpal Djoukaev, Hämeenlinnan Judoseura.

Vuoden Jäsenseura: Tampereen Pyrintö ry.

Elämänura-palkinto: Jaakko Kailajärvi.

Vuoden Läpimurto: Ida Hulkko, TaTU Tampere.

Vuoden Liikuntateko: Satu Suomalainen ja Mira Sydänmaa, Lopen Liikuntatoimi.

Hämäläinen Sisulimppu: Matias Salonen, Pirkanmaan Karting.

Lepaan oma viini pärjäsi ruokaviinikisassa

25. Suomen Tilaviini -kilpailu on mitelty. Lepaan viini- ja puutarhatilan Hinnonmäen rosé voitti ruokaviinien sarjan.

Kilpailuun osallistui kuusi tilaviiniyrittäjää yhteensä 29 eri tuotteella. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen Viiniyrittäjät ry:n kanssa.

Kilpailussa oli kuusi sarjaa, joista korkeimmat pisteet saivat seuraavat viinitilojen tuotteet:

Seurusteluviinien ykköstilan vei Mustilan Viinitilan Satumetsän Lumous, jälkiruokaviinien sarjan Punaisen Tuvan Viinitilan Keurusseudun Marja, helmeilevät juomien sarjan Pirulan rose 5,5% spritzer, kuohuviinien Punaisen Tuvan Viinitilan Kupliva mahlaskumppa ja siiderien Lepaan Viini ja Puutarhatilan Born to be mild -omenasiideri.