Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ihan ällistyttävää" – Edes korona ei lannistanut hämeenlinnalaista Eini Mäntylää, joka palkittiin yrittäjyysopetuksesta

Yhteiskoulun Lanka tehdas pääsi valtakunnalliseen finaaliin. Voittoa ei tullut, mutta mainetta ja kunniaa.

Hämeenlinnan yhteiskoulun opettaja Eini Mäntylä palkittiin Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajana. Vuoden Pikkuyrittäjät -opettaja palkitaan vuosittain.

– Ihan ällistyttävää. Tämä ei ole tuntunut edes työltä. Lapset olivat valinnaisaineesta niin innostuneita, että se tarttui myös minuun, Mäntylä kertoo.

Mäntylän mukaan kiitos tuntuu aina hyvältä.

Yhteiskoulussa järjestettiin valinnainen yrittäjyyskurssi nyt ensimmäistä kertaa alakoululaisille. Mäntylä näkee, että siinä on paljon hyvää.

– Yrittäjyyskasvatus ohjaa omaa taloudenpitoa. Kun tietää, miten yritys toimii, antaa se kaukonäköisyyttä sitten, kun pääsee itse työelämään.

Mäntylä aloitti Pikkuyrittäjät -opettajana syksyllä 2020. Hänen palkitsemistaan perustellaan muun muassa sillä, että koronapandemian haasteet eivät missään vaiheessa lannistaneet häntä, vaan hän kannusti oppilaitaan toimimaan ja ylittämään itsensä uusissa olosuhteissa.

Karvas tappio

Eini Mäntylän luokalta pääsi valtakunnalliseen Pikkuyrittäjät-finaaliin Lanka tehdas -niminen yritys, jonka missiona on ”tuottaa kaikille iloa käsitöiden avulla”.

Kolmen tytön perustama pikkuyritys tekee neulekäsitöinä muun muassa hiuslenkkejä ja säärystimiä. Koronarajoitusten takia on myynnin suhteen jouduttu olemaan hyvinkin luovia, ja myyntiä on tehty tyhjässä kivijalkaliiketilassa ja etänä.

Voittoa Lanka tehdas ei saavuttanut torstaina käydyssä finaalissa, mutta mainetta ja kunniaa kyllä.

– Tytöistä tuntuu nyt vähän karvaalta, mutta kyllä meillä on ollut kaiken kaikkiaan huikea viikko, Mäntylä kuvailee.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.–6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma, joka sisältää yhdeksän teemaa. Tänä lukuvuonna mukana on ollut 13 000 oppilasta noin 300 koulusta.

Pikkuyrittäjät on osa Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmatarjontaa.