Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Kulmilla on lahjoitettu turvalonkeroita ja pyörätuoli, pidetty virtuaalikokous ja tempaistu pizzahaaste – Vuoden Otto-poikakin on valittu

Turvalonkeroista iloa keskosille ja muistisairaille

Hämeenlinnan VPK:n Kirsi Kuisma ja Tuula Nieminen kävivät keskiviikkona 14.4 luovuttamassa Kanta-Hämeen keskussairaalalle naisosaston jäsenten virkkaamia turvalonkeroita.

Lahjaa olivat vastaanottamassa kirurgian vuodeosastojen 5A:n ja 5B:n osastonhoitaja Merja Kairi ja synnytysyksikön osastonhoitaja Veera Riekkinen.

Turvalonkerot tuovat turvaa keskosille ja helpottavat muistisairaiden arkea.

VPK kiitää lahjoittajia, joilta saatiin osa langoista.

Virtuaalikokous oli menestys

Hämeenlinnan nuorkauppakamarin järjestämä virtuaalinen kansallinen vuosikokous keräsi yhteen yli 1000 nuorkauppakamarilaista Suomesta ja maailmalta viime viikonloppuna.

Ohjelma järjestettiin virtuaalisella Liveton kokousalustalla. Torvinen Showtekniikan teknikot ahkeroivat koko viikonlopun, jonka aikana lähetettiin yhteensä 35 tuntia livelähetystä tuotantotiloista.

Puhujia ja osallistujia oli yli kymmenestä maasta ja kolmelta eri mantereelta.

Leijonat toivat pyörätuolin

Lions Club Hämeenlinna/Aulanko luovutti hankkimansa uuden pyörätuolin keskiviikkona 21.4. Kanta-Hämeen keskussairaalan kirurgian osastolle 5B, jossa hoidetaan ortopedia-, plastiikka- ja verisuonikirurgian sekä yleiskirurgian potilaita. Laitteen toivotaan tuovan vähän helpotusta osastojen hektiseen arkeen.

Tuolia olivat vastaanottamassa osastonhoitaja Merja Kairi ja apulaisosastonhoitaja Kirsi Nieminen. Lahjaa luovuttamassa olivat LC Hämeenlinna/Aulangon presidentti Pirkko Riikonen ja rahastonhoitaja Outi Ruohela.

Pyörätuolin lisäksi klubi on tällä kaudella pystynyt hankkimaan jouluruokapaketin neljälle perheelle ja muutamia stipendejä koululaisille sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Klubilla on myös Keniassa kummityttö, jota tuetaan vuosilahjoituksella.

Vuonna 1989 perustettu LC Hämeenlinna/Aulanko on kolmanneksi vanhin naisklubi Suomessa.

Lahjoita pizza lähimmäiselle

Hämeenlinnassa on vielä ensi keskiviikkoon asti käynnissä tempaus, jossa voi lahjoittaa pizzan vähävaraisen perheen lapsille. Ajatuksen takana ovat hämeenlinnalaiset Miia Kalliosaari ja Satu Heinonen.

– Sain idean Mikkelistä, jossa tällainen tempaus on ilmeisesti pyörinyt aika pitkään ja kerännyt valtavasti lahjoituksia. Satu lähti kanssani järkkäilemään ja pyysimme mukaan paikallisia ravintoloita, Kalliosaari kertoo.

Pizzan voi lahjoittaa ostamalla kahdeksan euron lahjakortin tai useammankin jostain kampanjassa mukana olevasta pizzeriasta. Näitä ovat Melodi ja Berfin Turuntiellä sekä Topkapi ja Kotipizza Parolantiellä.

Osto kirjataan listalle ja kaikki kertyneet lahjakortit toimitetaan Tehdään hyvää yhdessä Kanta-Häme -ryhmälle ja Hope ry:lle, jotka jakavat kortit vähävaraisille ja avun tarpeessa oleville vappua ilostuttamaan.

HPK-ikonista Otto-poika

Ilmari Kiannon perinneyhdistys Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta K.H.P.V. Hämeenlinna on nimittänyt vuoden 2021 Otto-pojaksi jääkiekkoilijan, jääkiekkovalmentajan, haastemiehen ja HPK:n asiakkuuspäällikön Hannu “Hanski” Savolaisen.

Asiasta tiedotti perinteiseen tapaan veljeskunnan Bacchus Primus Inter Pares Kari Viitamäki.

Veljeskunta viettää Oton päivää virtuaalisesti kukin tahoillaan kohtuullisesti siemaillen. Valtakunnan tason Otto-pojaksi 2021 valittiin mediapersoona Simo Frangen.