Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Syksyn työttömänä ollut Eetu Laurikainen puhkesi keväällä kukkaan Kerhon maalilla – Voitti ylivoimaisesti Kaupunkiuutisten peukkukuninkuuden

Viime syksynä Eetu Laurikainen loukkaantui työttömien kiekkoilijoiden jäillä Jyväskylässä. Luistin viilsi reiteen ison vamman. Syksy meni loukkaantuneena ja työttömänä.

Laurikaisesta tuntuikin varsin makealta, kun HPK lähestyi Laurikaista vuoden vaihteen tienoilla ja pyysi joukkueeseen. Koppiin ja ensimmäiseen peliin Laurikainen pääsi tammikuussa.

– Siinä oli pitkä tauko peleistä. Tulin tänne innolla, kun kiva paikka löytyi.

“Sain pelata paljon”

Kaupunkiuutisissa arvioidaan pelaajat jokaisen kotipelin jälkeen. Joukkueesta nostetaan neljä pelaajaa, joille annetaan peukkuja pelatun pelin mukaan.

Kauden jälkeen peukkutilasto ynnätään. Erikoisen koronakauden ehdoton peukkukunkku on Eetu Laurikainen.

Laurikainen pelasi Kerhon paidassa puolet kaudesta, mutta onnistui niin hyvin, että peukkuja sateli.

– Hyvältähän se tuntuu. Sain pelata paljon pelejä.

Laurikaisesta on jopa arvioitu, että Kerhon kurssin käännös kiteytyy häneen.

– Otan sen tietenkin isona luottamuslauseena. Pelasin keväällä suurimman osan peleistä ja kun on maalilla, on pelattava hyvin ja kannettava vastuu.

Maalivahti puhuu kuitenkin koko ajan joukkueesta, joka pystyi parantamaan peliä.

“Voitot loivat luottoa”

Laurikaisen tullessa Kerhon pukukoppiin tammikuussa tunnelma oli alavireinen.

– Porukalla oli selvästi lukkoja päällä. Kun saimme pari voittoa alle, alkoi kopissakin fiilis kohota. Voitot toivat luottoa.

Maalivahdin mukaan joukkue pelasi “omaa pudotuspeliä” koko kevään taistellakseen pudotuspelipaikasta. Se jäi kuitenkin saavuttamatta.

– Liigan keskiarvot vaikeuttivat meidän hommaa. Tämä kausi jäi nyt vähän vajaaksi, uskoimme kyllä pitkään, että onnistumme.

Laurikaisen mukaan jokainen jätkä on ylpeä loppukaudesta.

Yleisöä ikävä

HPK on solminut sopimuksen maalivahdin kanssa ensi kaudesta. Laurikainen lupaa, että joukkue jatkaa siitä, mihin nyt jäi, vaikka kokoonpanosta lähteekin monta avainpelaajaa pois.

– Olemme siitä huolimatta yhtenäinen ja tiivis porukka – vaikea voitettava.

Laurikainen on kaivannut koko kevään yleisöä.

– Oli sellaisia pelejä, että varmasti olisivat olleet katsomot täynnä.

Laurikainen aikoo huilata ja palautua hetken, jonka jälkeen alkaa treenaus ensi kautta varten. Kesällä on aikaa keskittyä myös reisivammaan, joka vaatii vielä työtä.