Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joko sinulla on Hämeenlinna taskussa? – Käyttäjiltä toivotaan ideoita mobiilisovelluksen sisältöihin

Ensimmäisessä Taskuraadissa otettiin kantaa vaalien siirtoon

Hämeenlinnan kaupunki kehittää uutta tiedotuskanavaa. Hämeenlinna taskussa on puhelimitse käytettävä, uudistettu sovellus, joka tarjoaa tietoa kaupungin ajankohtaisista tapahtumista ja tiedotteista.

Sovellus toimii selaimella tai sen voi asentaa Android- ja iOS-laitteisiin nettisivulta taskussa.hameenlinna.fi.

Ehdotuksia kaivataan

Sovelluksessa on tällä hetkellä sähköinen kirjastokortti sekä pikalinkit bussiaikatauluihin ja tiedotteisiin. Lisäksi siitä löytyvät Hämeenlinnan kaupungin sivujen tapahtumapalvelujen tiedot.

– Viime vuoden keväällä tehtiin kaupungin henkilöstölle sekä yleisölle kyselyjä sovelluksen sisällöstä, ja muun muassa nämä asiat nähtiin tärkeimpinä. Tässä vaiheessa haluaisimme kuulla lisää ihmisten toiveita siitä, mitä palveluja sovellukseen halutaan, kertoo projektipäällikkö Janne Orkola Hämeenlinnan kaupungilta.

Ehdotuksia voi lähettää sähköpostiin viestinta@hameenlinna.fi.

Palveluun tuodaan uusia ominaisuuksia asteittain. Toukokuun aikana sovellukseen tulee tietoa Hämeenlinnan ulkoilureiteistä, uimarannoista sekä liikunta- ja retkeilypaikoista.

– Tietoihin tulee lyhyt kuvaus paikasta, osoite ja paikkatiedot, joiden avulla voi sitten karttapalvelussa navigoida kohteeseen, Orkola sanoo.

Asiaa ja leikkimieltä

Uusia toimintoja on myös pari viikkoa sitten alkanut Taskuraati, jossa voi ketterästi ottaa kantaa kulloinkin käynnissä olevaan kyselyyn.

Ensimmäisessä raadissa tiedusteltiin ihmisten mielipidettä kuntavaalien siirrosta. Kyselyyn vastasi 35 käyttäjää, joista valtaosan mielestä vaalien siirto oli ”ihan hyvä”.

Muut vastausvaihtoehdot olivat ”ihan syvältä” (kahdeksan prosenttia vastaajista) ja ”ihan sama” (kaksi prosenttia vastaajista).

Taskuraadin aiheet voivat olla päivänpolttavista keskustelunaiheista, mutta välillä ollaan liikkeellä myös leikkimielellä.

Tällä viikolla julkaistavassa Taskuraadissa kysellään pääsiäisen ruokasuosikeista. Vastanneiden kesken arvotaan pikku palkintoja.

Alle 50 kunnassa

Hämeenlinnan kaupunki on parin vuoden ajan rakentanut palvelua osana valtiovarainministeriön hanketta, jossa tuotetaan kaikkien Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön tarjottava mobiilisovellus.

Palvelua kehitetään yhteistyössä Salon kaupungin kanssa. Teknisestä toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu.

Orkola on selvittänyt, millaisia sovelluksia muissa kaupungeissa on käytössä.

– Vajaassa 50 kunnassa on jonkinlainen vastaava ja palvelut ovat hyvin samanlaisia. Kukaan ei ole keksinyt mitään killeri-ideaa, hän tuumaa.

Profiilit tulossa?

Uudistettu sovellus on vasta kolmatta viikkoa käytössä ja siitä on ollut tietoa vain kaupungin nettisivulla ja asukaslehdessä.

– Olisi tärkeää, että pystyisimme osallistamaan ihmisiä entistä enemmän, Orkola pohtii.

– Jatkossa olisi hyvä, jos sovelluksessa olisi jonkinlainen personointi ja esimerkiksi joitain tapahtumia voisi maksaa sen kautta.