Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyrkkeilijä ja keilaaja Hämeenlinnan vuoden 2020 urheilijoiksi – Santeri Kemppainen onnistui kultajahdissaan, Mila Nevalainen yllättyi SM-hopeastaan

Hämeenlinnan vuoden 2020 urheilijat ovat Vanaja Boxingia edustava Santeri Kemppainen ja Keilailuseura Juvel-Teamin Mila Nevalainen.

Vuoden miesurheilijaksi valittu 22-vuotias Kemppainen voitti viime marraskuussa 64-kiloisten suomenmestaruuden. Kemppainen peittosi Rovaniemen SM-välierissä ensin hallitsevan mestarin Niazz Ahmadin ja finaalissa Jere Niemeläisen.

– On hienoa saada tällainen tunnustus. Se kertoo, että jotain on tehty oikein, Kemppainen kertoo.

Nyrkkeilijä sanoo lähteneensä marraskuussa kehään vain mestaruus mielessään.

– Olin aika itsevarma, sillä mitalijahti on ollut nousujohteista. Olin jo voittanut pronssia 2018 ja vuonna 2019 hopealla.

Tähtäin Euroopassa

Kemppainen aloitti nyrkkeilyn 15-vuotiaana. Alkuun hän kävi salilla vain kuntoilumielessä, mutta pian valmentaja huomasi nuorukaisen lahjat ja ehdotti hänelle osallistumista kilpailuun.

Nyt Kemppainen harjoittelee 9-12 kertaa viikossa.

– Tavoitteena olisi päästä Eurooppaan ja kovempiin kansainvälisiin otteluihin, kun tilanne tästä avautuu. Tällä hetkellä ei kuitenkaan esimerkiksi EM-kisoista ole tarkkaa tietoa, Kemppainen sanoo.

Ensimmäinen finaali

Mila Nevalainen ylsi naisten sarjan hopealle lokakuussa Lahdessa käydyissä SM-kisoissa ja uusi junioreiden Suomen mestaruutensa syyskuussa Jyväskylässä.

Vuoden naisurheilijan tunnustus tuli hänelle täysin puskista.

– Tosi siistiä, että tämmöinen on mahdollista, 16-vuotias keilaaja kiittelee.

Nevalainen keilasi viime vuonna vasta toista kertaa naisten sarjassa.

– Hopea oli todella iso yllätys, sillä oli eka kerta, kun pääsin ylipäätään edes finaaleihin.

Mukaan maajoukkueeseen

Kaksi junioreiden suomenmestaruutta voittanut Nevalainen alkoi jo 8-vuotiaana kulkea isänsä mukana keilahallissa.

– Tykkään keilaamisessa ihan kaikesta. Siinä pitää hallita monia osa-alueita ja aina löytyy jotakin kehitettävää, hän tuumaa.

Tällä hetkellä hän harjoittelee kahdesti viikossa Forssassa, jossa keilahalli on auki.

– Haluaisin olla mukana Suomen joukkueessa seuraavissa EM-kisoissa ja myös nuorten MM-kisoissa Helsingborgissa.

Hiihtäjä ja hyppääjä

Hämeenlinnan vuoden urheilijoita palkitsevat Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy ja Kanta-Hämeen Urheilutoimittajat valitsivat myös lupaavan tyttö- ja poikaurheilijan sekä vuoden valmentajan.

Vuoden valmentajaksi valittiin Santeri Kemppaisen mestaruuteen luotsannut Esko Koljonen.

Lupaavan tyttöurheilijan palkinnon sai ampumahiihtäjä ja hiihtäjä Sonja Leinamo.

Hiihdossa Valkeakosken Hakaa edustava 20-vuotias urheilija saavutti N18-sarjassa kaksi SM-kultaa ja hopean. Ampumahiihdossa Ahveniston ampumahiihtäjiä edustava Leinamo voitti N19-sarjan SM-kultaa.

Lupaava poikaurheilijan palkinnon sai Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilija Joonatan Veijola, joka leiskautti korkeushypyssä M19-sarjan SM-hopealle.

Golfarit ja juoksijat

Kunniamaininnat annettiin Aulangon Golfklubin ja Tawast Golfin senioreiden viikkokisoille sekä Korona-juoksulle.

Vuodesta 1997 alkaen järjestetty golfkisojen sarja kerää viikoittain noin sata pelaajaa. Kesän aikana Aulangon kahdella kentällä ja Tawast Golfin kentällä kirjataan noin tuhat kisasuoritusta.

Korona-juoksu on innokkaan kuntourheilijan Antti Lindvallin perustama Facebook-ryhmä, johon juoksijat kokoavat koronarajoituksen aikana tuloksiaan neljältä eri matkalta (5 km, 10 km, puolimaraton ja maraton). Ryhmässä on noin 1900 jäsentä.

Perinteistä palkintojenjakotilaisuutta Raatihuoneessa ei tällä kertaa koronan takia järjestetty.