Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maksaisitko enemmän lipusta, jos bussivuoroja olisi enemmän? – Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteestä on avattu kysely

Netissä on avattu kysely, jossa selvitetään Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan asukkaiden näkemyksiä joukkoliikenteen toimivuudesta ja kehittämisen kohteista. Vastauksia toivotaan kaikilta seudun asukkailta, riippumatta siitä käyttääkö joukkoliikennettä vai ei.

Linkki kyselyyn löytyy kuntien nettisivuilta ja vastaamiseen menee noin 10 minuuttia. Kysely on avoinna 14. maaliskuuta asti.

Rasti ruutuun

Kyselyssä tentataan muuan muassa sitä, millaisella lipulla vastaaja tyypillisesti matkustaa, mitä linjaa hän käyttää eniten ja mihin suuntaan joukkoliikenne on kehittynyt Hämeenlinnan seudulla viimeisen viiden vuoden aikana.

Rasti ruutuun -lomakkeessa tiedustellaan myös, kuinka tärkeänä pidetään joukkoliikenteen tarjonnan parantamista (enemmän vuoroja ja laajemmat liikennöintiajat), vaikka tarjonnan parantaminen nostaisikin esimerkiksi 10 prosenttia lipun hintoja.

Nykyinen yhden vyöhykkeen matka maksaa Waltti-kortilla 2,40 euroa ja mobiililippuna 2,70 euroa.

Waltteja jaossa

Vastaukset tuovat lähtökohtia laadittavalle joukkoliikenneohjelmalle 2030, jossa asetetaan tavoitteet joukkoliikenteen kehittämiseksi. Ohjelmassa esitetään myös toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan kaksikymmentä kappaletta 20 euron arvoisia Waltti-lahjakortteja.

Palkinnon voi käyttää lataamalla Waltti-kortille 20 euroa arvoa tai hyödyntää summan kausilipun lataamisessa Palvelupiste Kastellissa. Jos Waltti-korttia ei vielä ole, sellaisen saa palkinnon lunastamisen yhteydessä maksutta (norm. 5 euroa). Yhteystietoja ja vastauksia ei yhdistetä toisiinsa.