Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Kulmilta kuultua: Keskustalaisilta haaste Koivikko-kodin hyväksi – Ystävänpäivä innosti Lammilla ja Janakkalassa

Keskiviikon paukkupakkasissa Koivikko-kodin pihalla olivat hymyt herkässä, vaikkakin maskien takana.

Keskustan Hämeenlinnan kunnallisjärjestö lahjoitti saattohoitolalle 3400 euroa ja haastoi kaupungin muut kunnallisjärjestöt myös avustuksiin.

Lahjoitusta olivat kiikuttamassa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Heikki Koskela, varapuheenjohtaja Aulis Veteläinen sekä varavaltuutettu Pirkko Mattila ja sen ottivat vastaan Koivikko-kodin toimistopäällikkö Sini Löyttyniemi ja johtaja Riikka Grå.

– Hyvän tekeminen tekee itsellekin hyvää, Heikki Koskela tuumaili.

Lammista tuli Suomen sydämellisin pitäjä

Yhden ihmisen ideasta tuli Lammilla koko kylän tempaus, VisitLammi-kertoo tiedotteessaan.

Koululuokat, päiväkotiryhmät, yritysten työntekijät ja asiakkaat sekä monet muut lammilaiset askartelivat ja taiteilivat lukemattomia sydämiä Lammin kirkonkylän keskustan puihin ystävänpäivän viikolla.

Tempaukselle hankki luvan Ely-keskukselta VisitLammi-työryhmä. Ajatus tuli lammilaiselta Sanna Nurmelta, joka sai idean kesken iltapalan laittamisen hellan ääressä.

– Kun eletään näin erikoisia aikoja, ja yhteisöllisyyden tunne on ajoittain vähän hakusessa, lähetin Lammilaiset-sivulle ehdotuksen sydänten ripustamisesta puuhun keskustassa ystävänpäiväksi ja vähän muutenkin, Nurmi kertoo.

VisitLammin työryhmässä ideaa pohdittiin tovi, ja lupa sydänten ripustamiselle hankittiin koko Mommilantien alkupäälle Säästöpankilta ja ABC:n kylmäasemalta liikenneympyrään saakka.

Facebookin Lammilaiset-sivu ja sen hallinnoima Instagram-sivu VisitLammi seurasivat sydänten ripustelua ahkerasti.

Tempauksen sydämet voivat jäädä puihin vielä ystävänpäivän jälkeenkin, mutta viimeistään kevään siivoustalkoissa ne on tarkoitus kerätä pois. Lammin Ystävänpäivälle haettiin kilpailun kautta logo, joka oli Pekka Vuolan suunnittelema.

Janakkalan SPR toimitti 100 tulilatvaa ystävänpäivänä

Punaisen ristin Janakkalan osasto on perinteisesti viettänyt Ystävänpäivää järjestämällä Juttutuvalla ohjelmallisen tilaisuuden, joka ei nykyisillä rajoituksilla ollut mahdollista.

Osasto on halusi kuitenkin huomioida ystävänpäivän myös tänä vuonna ja kohteeksi valittiin Turengissa kunnan vanhustenhoidon toimintayksiköt ja Janakkalan sairaala. SPR Janakkalan osasto toimitti paikallisista kukkakaupoista kaikkiaan 100 keväistä tulilatvaruukkua ystävänpäiväkortteineen Tapailakotiin, Kotipeltoon, Kyterinhoviin ja Janakkalan sairaalaan.

Laulukonsertti vanhusten iloksi

Kaukolämpöyhtiö Loimua Oy toimitti Hämeenlinnan Voutilakeskuksen asukkaille yhdessä tekemistä ja iloa arkipäiviin laulukonserttitaltioinnilla. Konsertti oli osa suurempaa kokonaisuutta, jossa tarkoituksena on muistaa läheisiä poikkeuksellisen ajan keskellä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Loimua järjesti Saamme lämmön elämään -laulukonsertin, jonka se taltioi dvd:lle. Konsertti koostuu suomalaisista klassikoista, jotka tulkitsee Christa Talikka. Konserttitaltiointi luovutettiin Voutilakeskuksen käyttöön laulukirjojen kera.

– Halusimme tuoda viihdettä arkeen ja lähettää lämpimiä ajatuksia vanhainkodin asukkaille, jotka ovat joutuneet kärsimään poikkeuksellisesta ajasta. Normaalioloissa konsertti olisi toteutettu Voutilakeskuksessa. Nyt dvd:n muodossa konsertista voi kuitenkin nauttia aina uudelleen ja uudelleen, kertoo viestintäpäällikkö Hanna Sauroja.

Konsertti on osa vuoden 2021 lämmityskampanjaa, jonka tavoitteena on lähettää lämpimiä ajatuksia etäisyyksistä huolimatta. Loimuan Facebook-kanavan kautta pääsee kuulemaan lauluesitykset ja lähettämään ystävälle musiikkitervehdyksen lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi.