Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvissa: Kuulonsa menettävän muusikon matka itseensä ja hiljaisuuteen

Sound of Metal, ohjaus Darius Marder, pääosissa Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Lauren Ridloff, Mathieu Amalric * * * *

Ruben (Riz Ahmed) ja Lou (Olivia Cooke) kiertävät vanhalla asuntoautollaan ikuisella kiertueellaan Yhdysvaltoja. Heidän musiikkinsa on hurjaa ja kovaäänistä. Yhteiset neljä vuotta ovat olleet heille myös pelastus menneisyydestä, sillä molemmilla ovat omat tragediansa ja painajaisensa.

Erään keikan jälkeen rumpali Ruben alkaa nopeasti menettää kuuloaan. Hän on sekaisin, kauhuissaan ja miettii samalla erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta Lou löytää hänelle hoitokodin, jota vetää sodassa kuulonsa menettänyt Joe (Paul Raci). Eristetyssä yhteisössä kaiken menettänyt Ruben tekee matkan itseensä ja ennen kaikkea hiljaisuuteen. Joe haluaa johdattaa Rubenin uuteen elämäntapaan, mutta riittääkö se? Entinen elämä Loun kanssa on silti mielessä.

Festivaaleilla runsaasti kiitosta saanut Sound of Metal on tärkeä draama. Vaikuttavan roolisuorituksen tekevä Riz Ahmed opetteli rooliaan varten puoli vuotta rumpujen soittoa ja amerikkalaista viittomakieltä. Elokuvan äänimaiseman ratkaisut ovat oivaltavia ja toimivat hienosti.