Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Ahonen vastaa Teppo Turjalle: Kiekkopysäköinti on kokoomuslainen avaus – Missä ovat perussuomalaisten aloitteet?

Perussuomalaisten valtuutettu Teppo Turja kirjoitti taannoin kokoomuksesta ja kokoomuslaisista harhaanjohtavasti (HKu 6.2.).

Teppo Turjalla tuntuu olevan tapana tehdä vaalityötä kertomalla muunnettua totuutta. Yksi Turjan vakioaiheita vaikuttaa olevan: ”Kokoomus sitä…” ja ”kokoomus tätä…”. Toivoisin, että valtuutettu Turja ei johtaisi harhaan.

Turjan kirjoituksen aiheena oli pysäköinti – se, miten tein valtuustoaloitteen kokeilusta keskustan lyhytaikaisesta kiekkopysäköinnistä.

Ajatus ei ole uusi: Teimme jo vuonna 2017 kokoomuslaisten kollegojeni Ville Lintulan, Seppo Kuvajan sekä useiden muiden valtuutettujen kanssa yhdessä laajan pysäköintiä koskevan valtuustoaloitteen, jonka ydintä oli maksuton asiointipysäköinti. Aloitetta käsiteltiin paljon vuosina 2017–2018. Tämä oli nimenomaan kokoomuslaisten avaus. Valitettavasti aloite ei tullut hyväksytyksi.

Toinen tärkeä, niin ikään kokoomuslaisen päättäjän tekemä avaus tällä valtuustokaudella oli Seppo Kuvajan esitys lautakunnassa, kesällä 2020, jolloin “lautakunnan 1. varapuheenjohtaja Kuvaja (kok.) ehdotti, että keskustan pysäköintimaksuista luovutaan ja pysäköintipaikat muutetaan väliaikaisesti kiekkopaikoiksi, kunnes korona on helpottanut ja keskusta on saatu taas vilkkaaksi ja elinvoimaiseksi”. Tämäkään esitys ei tullut hyväksytyksi.

Koska Kuvajan hyvä esitys viime vuoden kesällä ei tullut hyväksytyksi, päätimme jatkaa työtä edelleen, periksi antamatta. Tämän vuoksi valmistelin viime syksynä aloitteen kokeilusta maksuttomaksi kiekkopysäköinniksi torialueella, ja aloitteeni sai heti kannatusta, sekä monilta kokoomuslaisilta, että muilta.

Viime syksynä kokoomusryhmä vastusti yhtenäisenä veronkorotusta, keskeisimpänä poliittisena kysymyksenä. Tämän vuoksi – vaikka olin aloitteelleni jo kannatustakin saanut – oli viisainta jättää uusi valtuustoaloitteeni pysäköinnistä nimenomaan vuoden 2021 ensimmäisessä valtuustossa. Turja kertoi kirjoituksessaan, että ”varmaan perussuomalaisetkin allekirjoittavat” aloitteeni. Kiitos siitä tuesta.

Kokoomuksella ei ole puolueena yhtenäistä kantaa kiekkopysäköintiin keskustassa, mutta Hämeenlinnan kokoomusjärjestöjen virallinen kanta on, että pendelöijille tulee olla tarjolla myös maksuttomia pysäköintivaihtoehtoja.

Missä ovat perussuomalaisten aloitteet? Puhetta on kyllä ollut ja vastustusta moniin asioihin kohdistuen. Missä ovat perussuomalaisten konkreettiset avaukset pysäköinnistä?

Antti Ahonen

valtuutettu, puheenjohtaja

Kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestö

Lue myös:

Mielipide: Kokoomus on tavoitellut toriparkkia, ei maksuttomuutta