Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Galleria Paperihuoneessa räiskyy väri – Poistomyynnin tapettirullista syntyy kollaasitaidetta

Galleria Paperihuoneessa on esillä helmikuussa kuvataiteilija Valentina Näsin näyttely Vesiväri ja luonto.

Näsi maalaa suurikokoisia abstrakteja akvarelleja. Maalauksissa on luonnon elementtejä ja kuvitteellisia näkyjä. Taiteilija kuvaa myös tunteita ja tuo esiin akvarellin läpikuultavat ominaisuudet.

– Heitän väriä paperille ja ohjaan sitä haluamaani suuntaan. Korostan maalauksen tärkeitä kohtia kontrasteilla. Ilmaisuni on kehittynyt kohti abstraktia, kirkkaita värejä ja tunteiden esittelyä, taiteilija kuvaa työskentelyään.

Vaatesuunnittelusta taiteen tekoon

Ukrainalaissyntyinen Näsi opiskeli Leningradin taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1977–1982.

– Toimin vaatesuunnittelijana ja opettajana Pietarissa. Aloin maalata akvarelleja muutettuani Suomeen 2000-luvulla. Ensimmäisen yksityisnäyttelyni pidin galleria Oljemarkissa Helsingissä, Näsi muistelee.

Nykyään akvarelleja syntyy taiteilijan kotistudiolla Nummi-Pusulassa.

– Haen jatkuvasti uusia näyttelytiloja, sillä haluan tuoda maalaukseni yleisön nähtäville. Löysin Galleria Paperihuoneen Taidemaalariliiton kautta, Näsi kertoo.

Kimonotyttöjä, kiinattaria ja kollaaseja

Grafiikanpajan puolelle levittäytyy Paperihuone ry:n jäsentaiteilijan Marjaleena Etulan Tapettiruusuja-niminen näyttely.

Näyttely sai kimmokkeen Etulan askartelukaupasta löytämistä, poistomyynnissä olleista tapettirullista.

Etula hyödynsi tapettia kollaasien ja korttien taustapohjiin. Näin syntyi japanilaishenkisiä kimonotyttökortteja ja -kollaaseja.

Aihe toistuu myös näyttelyn freskoissa ja temperamaalauksissa.

– Kävin Japanissa noin kymmenen vuotta sitten ja ihastuin maan kulttuuriin ja estetiikkaan, Etula kuvailee.

Kimonotyttöjen joukossa on myös puna- kulta- ja keltasävyisiä kiinattaria.

– Sain tyttäreltäni kiinalaisia temppelipapereita ja niistä syntyi Kiinattaret-kollaasikortteja.

– Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä ja kimonotyttökortit sopivat vaikkapa ystävänpäivätervehdyksiin, taiteilija vinkkaa.

Valentina Näsin “Vesivärimaalaus ja luonto” sekä Marjaleena Etulan “Tapettiruusuja” Galleria Paperihuoneessa (Arvi Kariston katu 9) 27.2. asti.