Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Räppäri Tupla W:tä dissattiin kotikaupungissa, kunnes single pamahti listojen kärkipaikoille – 22-vuotias artisti on kerännyt Spotifyssa yli 1,5 miljoonaa kuuntelua.

Waltteri Vuori eli Tupla W kiinnostui räppäämisestä kuullessaan teini-iässä Eminemiä ja myöhemmin Elastisen sekä Cheekin kappaleita.

Suurin inspiraation lähde 22-vuotiaalle hämeenlinnalaiselle löytyi kuitenkin lähipiiristä.

– Seurasin vierestä kaverini Vili Korteniemen eli Wilin musan tekemistä. Kun hän breikkasi, sain siitä sen isoimman kipinän yrittää itsekin, Vuori kertoo.

Palautetta baarissa

Vuonna 2018 julkaistu ensimmäinen single ei saanut hyvää vastaanottoa ainakaan kotikaupungissa. Vuoren mukaan Hämeenlinnan pienille piireille on tyypillistä, ettei omista riveistä kohonneita kykyjä haluta tai osata tukea.

– Iskelmäbaarissa muutama tyttö tuli sanomaan, että musani on ihan paskaa, eikä minusta tule ikinä räppäriä, Vuori muistelee.

Aloitteleva artisti treenasi vuoden päivät, ja seuraava single kohosikin Top 50 -viraalilistan kolmossijalle.

– Samat tyypit tulivat kadulla vastaan ja sanoivat, että jatka samaan tyyliin. Siihen en sitten viitsinyt heittää mitään.

Missä ovat levy-yhtiöt?

Tupla W:n singlet ovat keränneet Spotifyssa yli 1,5 miljoonaa kuuntelua.

Isoimpia hittejä suoratoistopalvelussa ovat olleet kappaleet Chuba Chuba, Leikitään ja Hetki Helppoo.

– Nälkä vaan kasvaa. Silloin, kun sain ensimmäiset 10 000 kuuntelua, pidin sitä kauhean isona määränä. Totta kai olen kiitollinen, mutta nyt haluan lisää.

Toistaiseksi kaikki Tupla W:n julkaisut ovat olleet omakustanteita.

– Levy-yhtiöistä ei ole soiteltu perään, vaikka monissa niistä artisteja, joilla ei ole puoliakaan noista kuuntelumääristä.

Uhoaminen ei maistu

Kumppaninaan musiikinteossa artistilla on vuoden 2019 lopusta ollut Kim Kotilainen, joka vastaa sävellyksistä ja tuotannosta. Työn alla oleva esikoisalbumi julkaistaan keväällä.

Tupla W käsittelee teksteissään omia kokemuksiaan.

– En tykkää uhota enkä flexailla rahalla, vaikka se tässä skenessä joskus tyyliin kuuluukin. Kirjoitan fiiliksen mukaan omasta elämästä ja matkan varrella tapahtuneista jutuista.

Musiikkia monella tyylillä

Suomalainen rap-musiikki elää yhtä kulta-aikaansa, ja yrittäjiä on paljon. Tupla W pyrkii erottumaan monipuolisuudellaan ja kirkkaalla sanomallaan.

– Haluan tehdä tekstejä, jotka eivät mene ohi korvien ja toisaalta en halua leimautua mihinkään genreen. Tyylilaji on aina yllätys, Vuori sanoo.

Esikoisalbumin nimeksi tulee Jätän jäljen.

– Siitä tässä on aika pitkälle kysymys. Minulle on ihan sama, mitä vihaajat ajattelevat, mutta jonkun jäljen jätän maailmaan.