Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Kauppakamari lahjoitti kirjoja lapsipotilaille – Lyseolla muisteltiin J.K. Paasikiveä

Myös Loimi-Häme julkisti historiikin ja Joulupuu-keräyskin tuotti huikean määrän lahjoituksia.

Hämeen kauppakamari hankki 80 lastenkirjaa Kanta- ja Päijät-Hämeen keskussairaaloiden lapsipotilaille. Kirjoja on kolmea erilaista ja ne ovat pienen paikallisen kustantamon, Merkityskirjat Oy:n Terhi Kankaan ja Anna Aallon käsialaa.

– Päätimme lahjoittaa molemmille sairaaloille 40 lastenkirjaa luettavaksi lasten kanssa hoitojakson aikana. Hoitaja voi myös luovuttaa kirjan lapselle kotiutumispäivän iloksi, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen kertoo.

Kanta-Hämeen keskussairaala sai kirjat marraskuun lopulla ja Päijät-Hämeen keskussairaala 16.12.

Lyseolla muisteltiin vuodenvaihteessa J. K. Paasikiveä

Valtiomies, presidentti ja senaattori Juho Kusti Paasikiven 150-vuotisjuhlavuoden valtakunnalliset tilaisuudet päättyivät seppeleenlaskuun Hämeenlinnassa lyseolla 31.12.

Paasikiven muistolaatalle laskettiin kaksi seppelettä, joista toinen oli Hämeenlinnan kaupungin, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sekä puolustusvoimien ja Panssariprikaatin yhteinen ja toinen Paasikivi-Seuran, Suomalaisuuden Liiton, Hämeenlinnan Historiallisen Seuran ja Hämeenlinnan Paasikivi-Seuran.

Juhlapuheen piti Paasikivi-Seuran aikaisempi puheenjohtaja, professori Martti Häikiö. Juontajana toimi Suomalaisuuden Liiton aikaisempi varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Antti Ahonen. Musiikista vastasi Hämeenlinnan Mieskuoron pienryhmä ja paikalla oli puolustusvoimien lippuvartio.

Loimi-Hämeen 150-vuotinen historia taltioitui kirjaksi

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen Pasi Nuutinen kokosi tarinallisen historiikin 150-vuotiaan LähiTapiola Loimi-Hämeen vaiheista. Loimi-Häme toimii edelleen itsenäisenä alueyhtiönä ja asiakkaidensa omistamana. Pienempi yhtiö on tuntenut perusteellisesti paikalliset olot ja pystynyt tekemään joustavia sekä kannattavia päätöksiä niiden pohjalta.

– Kirjaa laatiessani on ollut mukava seurata suomalaisen yhteiskunnan, teknologian ja elinkeinorakenteen muuttumista, sillä vakuutuspalvelutkin ovat seuranneet tätä kehitystä käsi kädessä, kertoo Nuutinen yhtiön nettisivuilla.

Joulupuu-keräys tuotti huikean määrän lahjoituksia

Joulupuu-keräys tuotti toista tuhatta lahjaa ja lähes 3000 euron arvosta rahalahjoituksia hämeenlinnalaisille ja hattulalaisille lapsille ja nuorille. Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys järjestettiin Hämeenlinnassa jo neljättätoista kertaa. Keräys on tavoittanut yhä useampia lahjoittajia useissa eri kaupungeissa. Tänä vuonna lanseerattiin myös sähköinen eJoulupuu-keräys.

– Joulupuu on meille Nuorkauppakamarissa perinteinen ja tärkeä projekti, on ollut jälleen ilo huomata ihmisten sekä yhteisöjen ja meidän yhteistyökumppaneiden halu auttaa alueen lapsia ja nuoria, Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Simo Engbom kertoo.

Hämeenlinnan ja Hattulan sosiaalitoimen virkailijat varmistivat, että lahjat tavoittivat oikeat lahjansaajat.

– Suuri ja lämmin kiitos kaikista lahjoista jokaisen lahjansaajan ja perheen puolesta. Korona-ajan haasteista huolimatta kaikki on sujunut hyvin ja lahjat on saatu jaettua, perheohjaaja Päivi Korpela Hämeenlinnan sosiaali- ja perhepalveluista kiittelee.