Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hehkuva Hämpton saa kännykkäkamerat laulamaan – Torilta voi nyt myös vuokrata luistimet

Tänä jouluna torin valaistuksen kruunaa kookas Hämpton-teksti joulukuusen kupeessa. Joulukuun pimeissä illoissa sitä on kuvattu ahkerasti ja lähetetty postauksia somekanaviin.

Linnan kehitys teetti vaneriset kirjaimet pari vuotta sitten ja ne nähtiin ensimmäisen kerran Wanaja-festivaalilla.

– Kirjaimet ovat ontot, joten niihin voi lisätä erilaisia sisältöjä. Tätä jouluversiota on meiltä kovasti toivottu, markkinointi ja viestintäpäällikkö Kati Tiitola Linnan Kehityksestä.

Teksti on kahdeksan metriä leveä ja puolitoista metriä korkea. Rivistöä ei voi ihan mihin tahansa laittaa, se tarvitsee alleen huolellisesti asennetun ja vakaan alustan.

– Moni kaupunki on tehnyt vastaavia, mutta me halusimme pistää paremmaksi ja taisimme onnistua, Tiitola tuumaa.

Lisää elämää torille

Torille ilmestyi reilu viikko sitten myös Hokikellarin myyntikoju, joka on avoinna iltaisin.Hämeenlinnalaisen, lähinnä verkkokaupassa toimivan yrityksen päätuote on synteettinen muovijää, josta voi rakentaa luistelukelpoisen kentän melkein mihin tahansa.

Lisäksi myynnissä on erilaisia jääkiekkoon liittyviä tuotteita sukista mailateippiin ja Suomi-paitoihin.

– Ajattelin laittaa kojun tänne, että saadaan lisää elämää tänne torille. Luistimia ei kaikilla välttämättä ole, joten meiltä saa niitä vuokrata edulliseen hintaan. Kokoja löytyy tällä hetkellä 25:stä 40:een eli lähinnä lapsille ja nuorille, Hokikellarin Riku Laakso sanoo.

Lapset viihtyvät

Itsenäisyyspäivänä torilla oli alkuillasta paljon väkeä.

Luistinrata, kaupunkilaisten kehuma kuusi, Hämpton-teksti, kirkko ja toria ympäröivien katujen sekä rakennusten jouluvalot luovat mielikuvan jostain paljon kokoaan suuremmasta.

Jos keskustassa ei pimeään aikaan ole piipahtanut, saattaa yllättyä siitä, kuinka tunnelmallinen paikka tori nyt on.

– Onhan tää tosi makee juttu. Tässä on yritystä, Laakso kiittelee.

– Kannattaa tulla katsomaan. Loppujen lopuksi kaupunkilaisethan sen tunnelman luovat. Jää on yllättävän suosittu, ja lapset viihtyvät. Kyllä täällä olisi tilaa muillekin kojuille.