Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK-ikoni hyppää politiikkaan persujen riveissä – "En ryhdy kosiskelemaan ketään, aion olla oma aito itseni"

Mika Lartama julkaisi maanantaina Facebookissa perussuomalaisen puolueen poliitikkoprofiilin, jossa hän kertoo olevansa uuden äärellä ja Hämeenlinnan puolesta.

Mistä tuli kipinä pyrkiä kaupunginvaltuustoon?

– Nyt on aikaa ja halua vaikuttaa hämeenlinnalaisten asioihin enemmän kuin vain äänestämällä.

Miksi valitsit puolueeksi perussuomalaiset?

– Heidän arvomaailmansa on tällä hetkellä lähinnä omaani: kova huoli lapsista ja nuorista sekä heidän tulevaisuudestaan. Lisäksi puolueella on voimakas tarve perata kuluja kaupungin hallinnollisella puolella ja satsata kaupunkilaisten hyvinvointiin.

– Olen ollut täällä koko ikäni, joten mielestäni minulla on hyvä perspektiivi Hämeenlinnan kehityskaareen. Maahanmuuttoa koskevat kysymykset eivät vaikuttaneet puoluevalintaani.

Millaisia asioita aiot ajaa, jos sinut valitaan?

– Yksi ihan konkreettinen juttu on Tuomelan koulu, jota itsekin aikoinaan kävin. Olen kauhulla katsellut niitä parakkeja, joihin poikapuolenikin ensi vuoden jälkeen on menossa.

– Siellä on ämpäreitä nurkissa, kun vesi tippuu katosta läpi ja niin opettajat kuin oppilaatkin voivat huonosti. Hykin remontoiminen tai uuden koulutalon rakentaminen hyvin nopeasti on sellainen asia, jota aion ajaa.

Mitä haluaisit parantaa Hämeenlinnassa?

– Peruspalveluja. Muun muassa varhaiskasvatuksen ja peruskoulun henkilöstövajausta pitää saada korjattua. Ymmärrän, että ongelmat ovat myös valtakunnallisia, mutta uskon, että voimme itsekin tehdä jotain asian hyväksi.

Miten kestät päätöksenteon hitautta ja byrokratiaa?

– Aika näyttää. Olen ollut monessa mukana ja olen joukkuepelaaja, joten uskon kestäväni hyvinkin.

Mitä uutta pystyisit tuomaan hämeenlinnalaiseen päätöksentekoon?

– Jämäkkyyttä. Olen tottunut viemään asioita maaliin. En kavahda tehdä tiukkojakaan päätöksiä, jotka ovat ikäviä joillekin, jos ne palvelevat suurinta osaa kuntalaisista.

Olet kertonut hyvin avoimesti rajusta menneisyydestäsi. Uskotko, että siitä on haittaa vaaleissa?

– Ajattelen sen kääntyvän voimavaraksi. Kaikki tietävät, että virheitä tulee tehtyä, ja olen päässyt elämään takaisin. Olen maksanut kovan hinnan ja sovittanut syntini. Ihmiset, jotka minut tuntevat, ovat nähneet ison muutoksen.

Olisiko sinulle tärkeää saada paitasi takaisin jäähallin kattoon?

– Erikoisen kysymyksen heitit tässä asiayhteydessä. Ei se minulle mikään must-juttu ole. Asiaa on puitu jo tarpeeksi. Pärjään sen kanssa ihan hyvin. Katson eteenpäin.

Kuinka hyvin tunnet kansan syvät rivit?

– Arvelen tuntevani ne aika hyvin, mutta en ryhdy kosiskelemaan ketään. Olen saanut valtavasti tsemppiviestejä ihmisiltä ihan laidasta laitaan yli puoluerajojen. Aion olla oma aito itseni.