Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeen Taideartteli juhlii pyöreitä vuosia näyttelyllä pääkirjastossa – Vuoden Arttelilainen Anne Ahonen on monen tekniikan taitaja

Juhlanäyttelyssä esitellään myös 40 vuotta täyttävän yhdistyksen toimintaa ja historiaa.

Hämeen Taideartteli juhlistaa tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan juhlanäyttelyllä Hämeenlinnan pääkirjastossa. Esillä on kattava otos yhdistyksen jäsenten taidetta viimeisten kolmen vuoden ajalta.

Näyttelyssä on mukana myös Vuoden 2020 Arttelilaiseksi valittu yhdistyksen puheenjohtaja Anne Ahonen.

Hän toimii yhdistyksen puheenjohtajana kolmatta vuotta ja on myös aktiivinen maalari.

– Ihan hienolta se tuntui, että sain tällaisen kunnian. Valituksi tuleminen vaatii myös aktiivisuutta. Ei riitä, että on taiteilija vaan aikalailla painaa myös se, että osallistuu yhdistystoimintaan, Ahonen sanoo.

Paluu pääkirjastoon

Hämeen Taideartteli on perinteisesti järjestänyt näyttelyn pääkirjastossa vuosittain. Remontin vuoksi näyttely jäi viime vuonna kokonaan pois ja sitä edellisenä se pidettiin Riihimäellä.

Tämänvuotisen juhlanäyttelyn on juryttänyt Hämeenlinnan Taiteilijaseuran puheenjohtaja Minttu Saarinen.

– Esillä on monipuolisesti eri tekniikoita, kuten frescoja, öljy- ja akvarellitöitä, grafiikkaa sekä sekatekniikkateoksia, Ahonen kertoo.

Teoksille on varattu kirjaston näyttelytila sekä yksi seinä.

– Lisäksi vitriineissä esitellään yhdistyksen toimintaa sekä historiaa ja infotauluun tulee vaihtelevia kuvia Taidearttelin toiminnasta.

Aktiivinen järjestöihminen

Hyvinkäällä asuva Ahonen liittyi Taidearttelin jäseneksi viitisen vuotta sitten. Lisäksi hän on Uudenmaan Kuvataidejärjestöt ry:n sekä Eurooppalaisen Kulttuuriyhdistyksen rahastonhoitaja ja myös Riihimäen kuvataiteilijoiden jäsen.

– Olen järjestöihminen. Arttelilaisiin tutustuin Eurooppalaisen Kulttuuriyhdistyksen näyttelyn kautta. Näin heidän frescotöitään näyttelyssä ja innostuin mukaan frescoryhmään. Se, että tapaa samanhenkisiä ihmisiä, on tässä se juttu.

Elinikäinen harrastus

Taide on kuulunut Ahosen elämään. Häntä kannustettiin kotona taiteiden pariin ja lopullisen sysäyksen antoi menestys Unicefin kansainvälisessä piirustuskilpailussa 1970-luvulla.

Välillä työ ja perhe veivät enimmän ajan, mutta siitä huolimatta hän ehti harrastaa 15 vuotta posliininmaalausta Hyvinkään Kansalaisopistossa.

– Taide on minulle harrastus. Olen aina maalannut, mutta kaikkinainen käsillä tekeminen on minulle tärkeää, juuri 60 täyttänyt Ahonen pohtii.

Monen tekniikan taitaja

Vuoden Arttelilainen on kiinnostunut monenlaisesta tekniikasta. Hänellä on myös lahjatavarayritys, jonka tuotteita hän itse valmistaa ja myy tapahtumissa.

– Sekatekniikka on mieluisin. Teen taidetta vanhoista kirjoista. Teoksiani on parhaillaan näyttelykierroksella kirjastoissa.

Tässä näyttelyssä Ahosella on esillä kirjateoksia sekä akryylimaalaus.

– Kaikkein mieluiten maalaan eläimiä, mutta teen myös naivistista taidetta, sillä tykkään käyttää värejä.

Hämeen Taidearttelin 40-vuotisjuhlanäyttely on esillä Hämeenlinnan pääkirjastossa (Lukiokatu 2) 2.–15.11.