Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miekkalinnan uutisia: Rattijuoppo pakeni poliisia umpikujaan

Sunnuntaina iltapäivällä Tervakoskella noin 40-vuotias mies kuljetti henkilöautoa päihtyneenä ja ajaen lievää ylinopeutta. Mies yritti ajaa poliisia karkuun, mutta päätyi metsäautotielle umpikujaan.

Hän puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Sunnuntaina iltapäivällä Tuuloksessa poliisi sai ilmoituksen holtittomasti ohittelevasta autosta valtatiellä 12.

Poliisi seurasi noin 30-vuotiaan miehen ajotapaa tunnuksettomalla poliisiautolla. Mies ohitteli muita autoja sulkuviivoista ja näkemäesteistä välittämättä aiheuttaen vaaraa muulle liikenteelle.

Mies puhalsi nollatuloksen, mutta huumausainepikatesti oli positiivinen. Hänet oli määrätty ajokieltoon 2018.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Keskussairaalan pääovien edessä oli lauantaina puolen päivän aikaan ihmishengen vaatinut tapahtuma, johon ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi jatkaa asian tutkimista kuolemansyyn selvittämisenä, josta ei tiedoteta enempää.

31-vuotias mies on saanut vankeustuomion ammuttuaan käsiaseella useita laukauksia Jukolan S-Marketin pysäköintialueella kesällä 2020.

Mies ampui liikkuvaa autoa kohti kaikkiaan kuusi laukausta pistoolilla niin, että laukauksista ainakin kaksi osui. Mies tunnusti ampumisen, ja keskeisenä näyttönä oli myös Jukolan S-Marketin valvontakameratallenne.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi ampujan vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen, ja lisäksi ampujan pitää maksaa kolmelle ammunnan kohteelle 4 000 euroa kärsimyskorvausta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, ja ampuja on ilmoittanut olevansa tuomioon tyytymätön.