Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pariskunta käveli 1600 kilometriä kahville Parolaan – "Sisuahan tämä eniten vaatii"

Pariskunta on kulkenut apostolinkyydillä Suomen päästä varpaisiin.

Tiistaiaamuna Parolan keskustassa asteli kaksi kulkijaa isot rinkat selässä. Hattulan kunta tarjosi aamukahvit Sanna Katajaiselle ja Timo Sippolle, jotka olivat kävelleet 1585 kilometriä halki Suomen.

Matkailuyrittäjinä työskentelevä pariskunta aloitti vaelluksensa elokuun lopussa Nuorgamista ja päämääränä on heidän kotikuntansa Sauvo Varsinais-Suomessa.

– Olemme vaeltaneet Santiago del Compostelaan pariakin eri reittiä ja suunnittelimme keväällekin matkaa, mutta sitten korona sotki kaiken. Äitienpäivänä päätimme, että kävelemme Suomen halki oli tilanne mikä tahansa, Sippo kertoo.

Vaivoja joka lähtöön

Tempaus nimettiin Nuorcamino del Sauvoksi ja sen teemaksi nostettiin kotimaanmatkailun sekä pitkänmatkanvaelluksen edistäminen.

Vaellusta varten perustettiin blogi, ja matkan varrelta kootusta aineistosta on tarkoitus julkaista kirja. Katajainen ja Sippo ovat taittaneet taivalta kiemuraisia pikkuteitä ja elämykset edellä. Päivämatkojen pituus on ollut 25:tä kilometristä 39:ään.

– Alkumatkasta tuntui kaikenlaisia vaivoja, sillä asvaltti on kova, mutta kaikkeen tottuu. Pitkästä vaelluksesta selvitäkseen ei tarvitse olla nuori eikä urheilija. Sisuahan tämä eniten vaatii. Sitä, että jaksaa joka aamu lähteä, Katajainen tuumaa.

Pohjoisessa matkalaiset yöpyivät teltassa ja laavuissa, etelämpänä kuvaan tulivat mukaan majatalot ja kotimajoitukset.

– Viikko sitten luovuimme teltasta, kun alkoi tuntua niin kylmältä, he tunnustavat.

Mieleen on jäänyt raitis ilma

Parolassa vaeltajia kahvittelivat Hattulan kunnan kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori sekä liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela. Mukana oli myös pariskunnalle yösijan tarjonnut Markku Pitkäranta ja joukko eläkeläisiä, jotka lähtivät kumppaneiksi osaksi matkaa.

Hattulan jälkeen suuntana oli Renko. Sauvosta Katajainen ja Sippo aikoivat jatkaa vielä Hankoon, jossa reissun pituudeksi saataisiin 1870 kilometriä.

– Kohtaamamme ihmiset ovat kaikkialla olleet todella mukavia ja sydämellisiä, vaeltajat kiittelevät.

– Kyllä tästä päällimmäiseksi mieleen on jäänyt Suomen kaunis luonto ja puhdas ilma. Ne ovat aikamoisia rikkauksia.

Tarinoita vaelluksesta nettisivulla:  puolivihreaaelamaa.blogspot.com/