Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnalaiset viettävät nyt syyslomiaan – Näin heikkenevä koronatilanne muutti lomasuunnitelmia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa suomalaisia noudattamaan koronaohjeistuksia lomallakin. Lomailijat suuntaavat nyt ulkoilmaan ja reissaavat kotimaassa.

Suomen koronavirustilanne huononee samalla kun hämeenlinnalaiset lapset ja nuoret viettävät syyslomiaan. Matkustusrajoitukset estävät etelän lämpöön karkaamisen, ja kotimaassa esimerkiksi ravintoloiden aukioloja on supistettu.

THL muistutti viime viikolla perheitä noudattamaan turvallisuusohjeita, kuten käsihygieniaa ja turvavälejä, myös loma-aikana. Maskisuositus on voimassa koko maassa.

Kaupunkiuutiset kiersi kysymässä Hämeenlinnassa lomailevilta, mitä syyslomaksi on nyt keksitty.

Kylpyläloma siirtyi turvallisempaan tulevaisuuteen

Riitta ja Jussi Alho olivat tulleet lastensa Pihlan ja Roopen kanssa Nokialta Aulangolle Hugo Parkiin päiväretkelle.

Maanantai oli Riitta Alhon ainoa lomapäivä, ja perheen oli alun perin tarkoitus lähteä kylpylälomalle. He olivat jo varanneet yöpymisen Peurungan kylpylästä ja harkitsivat myös Aulangon kylpylää, mutta päättivät koronatilanteen takia perua molemmat suunnitelmat.

– Päädyimme sitten lähtemään päiväretkelle tänne kiipeilypuistoon, josta lapset olivat aiemmin tykänneet, Riitta Alho kertoi.

Lapsien lomasuunnitelmissa on kiipeilypäivän lisäksi elokuvissa käyminen, ja Roope osallistuu etänä järjestettävälle Fortnite-pelileirille.

Koronarajoituksiin perhe suhtautuu ymmärtävästi.

– Tässä tilanteessa ei vain voi mitään muuta kuin totella ja odottaa. Se onneksi luo toivoa tulevasta, että kesällä pystyimme elämään aika vapaasti, Riitta Alho pohti.

Aiemmin perhe on lomillaan matkustanut.

– Onhan tämä aika erilainen loma. Sanoimme lapsille, että mennään kylpylään sitten kun se on turvallista, Jussi Alho kertoi.

Loma tuntuu arkea tavallisemmalta

Goodmanissa ostoksilla olleilla alakoululaisilla Saara Hyttisellä ja Eerika Niemisellä ei ollut tavallisista lomista poikkeavia suunnitelmia. Hyttinen lähtee perheensä kanssa mökkeilemään Himokselle, kuten aiempinakin vuosina. Nieminen menee kaksille syntymäpäiväjuhlille.

Koronan vaikutukset näkyvät tyttöjen mielestä enemmän arjessa kuin lomalla.

– Loma on aika tavallista aikaa. Silti esimerkiksi näiden maskien käyttö harmittaa, Hyttinen totesi.

Aktiviteetit vähissä

Keskustan uimahallilla äitinsä kanssa käynyt Emmi Virtanen oli saapunut lomailemaan vanhempiensa luo Hämeenlinnaan.

Itse hän asuu nykyään Kuopiossa ja opiskelee ammattikorkeakoulussa. Koronan takia hän joutui aluksi pohtimaan, uskaltaako ylipäänsä matkustaa junalla Kuopiosta.

Virtanen ei ollut tehnyt erityisiä suunnitelmia vallitsevan tilanteen takia. Esimerkiksi ravintoloissa hän ei tahdo nyt käydä.

– Aika vähissä ovat aktiviteetit verrattuna aiempiin lomiin. Luultavasti vain opiskelen ja käyn ulkoilemassa kavereiden kanssa.