Linnan Martat lahjoittivat seurakunnalle lohtuhuiveja
Hämeenlinnan Linnan Martat toimittivat torstaina Hämeenlinna-Vanajan seurakunnalle jäsentensä neulomia lohtuhuiveja. Iloisessa ja lämminhenkisessä tilaisuudessa huiveja olivat vastaanottamassa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyöntekijät Lauri Nurmi ja Virpi Kylmälahti .
Huiveja oli urakoitu 80 kappaletta ja lisää on tulossa, ainakin vuoden loppuun asti. Linnan Marttojen superneulojat neuloivat 27 huivia kukin, loput osallistujat tikuttelivat 1–8 kappaletta. Seurakunta jakaa huiveja sureville leskille lohtua tuomaan.
Niittyportissa juhlittiin taloyhtiön 50-vuotisia
Asunto-osakeyhtiö Niittyportti Niittykatu 7:ssä saavuttaa tänä vuonna hienon puolen vuosisadan rajapyykin. Taloyhtiössä asuu vielä muutamia alkuperäisiäkin asukkaita.
Juhlavuoden kunniaksi päätettiin pitää puutarhajuhlat juuri kunnostetulla pihamaalla. Telttakatoksissa nautittiin voileipä- ja täytekakkua kahvin ja muiden virvokkeiden kera. Musiikista vastasi Trio Experience ja tilaisuudessa kuultiin esitys Rauman kielellä sekä historiaa Niittykadun menneisyydestä aina jääkaudelta asti.
Rakennuksen vaiheista on kerätty kuvakirja, jossa on kuvia vuosien varrelta sekä asukkaiden haastatteluja ja muistoja asumisesta Niittyportissa 50 vuoden ajalta.
Juhlan järjestelyt toivat mukanaan lisääntynyttä yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä asukkaiden kesken.

Puu-ukot kiinnostivat Lammilla – Taidekesälle ennätysyleisö
Lammin taidekesä 2020 ylitti kaikki odotukset kävijämäärästä, Lykky ry kertoo tiedotteessaan. Vieraskirjaan puumerkkinsä jätti yli 500 kävijää, ja tunnetusti aina osa jättää nimensä kirjoittamatta.
Kävijämäärä kasvoi vielä näyttelyn sulkeuduttua, sillä koulujen alettua siellä vieraili kaikkiaan kahdeksan koululaisryhmää ja kaksi kuvataidekoululaisten ryhmää. Näyttelyssä kävivät kaikki Konnarin koulun viidesluokkalaiset sekä 1–4 luokkien oppilaiden pienluokka. Hakkalan koululta näyttelyyn tutustuivat abit ja kolme muuta lukiolaisten ryhmää.
Vanajaveden opiston Lammin kuvataidekoululaisten ryhmät viettivät yhden opintokertansa Peltolehdossa tutkien näyttelyn maalauksia ja tehden niistä omia tulkintojaan.
Taidenäyttely rakennettiin paikallisten taiteilijoiden, harrastajataiteilijoiden ja yhden vierailijan töistä. Teemanäyttelyksi nousi Arvo “Napu” Koiviston (1918–1990) taide, joka koostuu valtaosin pienistä puisista veistoksista ja seinäreliefeistä. Kaikki nähtävillä olleet teokset olivat pääosin lammilaisista kodeista, mutta muutamia töitä tuotiin myös muualta Suomesta.
Päätös etsiä Napun töitä näyttelyyn syntyi Matti Siivosen kohtaamisista Pekka Kääriäisen ja Tarmo Lemolan kanssa. Kääriäinen on suuren sahti-aiheisen reliefin nykyinen omistaja ja Lemola puolestaan kohtasi Koiviston 1970-luvun Helsingissä.
Kaikki näyttelyssä olleet Koiviston työt on dokumentoitu Hämeenlinnan taidemuseolta saatujen ohjeiden mukaan. Amanuenssi Päivi Viherluoto kävi tutustumassa näyttelyyn ja antoi myös neuvoja veistosten ja reliefien säilyttämiseen.
Kesänäyttelyn muut taiteilijat olivat Wilma Karjalainen, Anne Konttinen, Jarmo Kukkonen, Kirsti Lampola, Luciana Mariano, Eero Pöyhtäri, Petri Silvonen, Eeva-Kaisa Takala ja Tapio Välikylä. Näyttelyn ripustuksesta vastasi Petri Silvonen.
Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys järjesti näyttelyn Peltolehdon talossa kiinteistön omistajan, Hämeenlinnan kaupungin luvalla.