Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan VPK sai kunniaa, mainetta ja tunnustuksen hyvästä työstä - Erityiskiitos veteraaniosaston aktiivisuudesta ja palokunta-arvojen vaalimisesta

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto (SSPL) valinnut Vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi Hämeenlinnan Vapaaehtoinen Palokunta ry:n, joka on Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen sopimuspalokunta.

Valinta julkistettiin viime lauantaina Hämeenlinnan Palokunnantalolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Liitto kertoo tiedotteessaan, että Hämeenlinnan VPK on ollut aktiivisesti kehittämässä palokuntien laadukasta jälkivahingontorjuntatoimintaa normaalin hälytystoiminnan rinnalla.

Yhdistyksenä Hämeenlinnan VPK on aktiivinen ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia palokuntatoiminnassa tarjoava yhteisö. Palokunta on aktiivisesti pyrkinyt löytämään jäsenilleen mielekästä toimintaa ja ylläpitämään toimintansa laatua.

Erityisen kiitoksen ja kunniamaininnan liitto antaa palokunnan veteraaniosastolle aktiivisuudesta ja palokunta-arvojen vaalimisesta.

Sopimuspalokunnat ovat usein ensimmäisenä paikalla

Huomionosoituksen palokunnalle luovutti Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) puheenjohtaja Arto Pirttilahti Hämeenlinnan Palokunnantalossa viime lauantaina.

– Harvaan asutussa maassamme pelastustoimen palvelut on turvattu suurimpien taajamien ammattipalokunnilla, mutta noin 90 prosentissa maan pinta-alasta sopimuspalokuntalaiset tuovat ensimmäisen avun kansalaisten luo, Pirttilahti muistuttaa.

– Myös suurissa taajamissa, kuten Hämeenlinnassa, sopimuspalokunnat ovat tukemassa ammattipalokuntien toimintaa suuremmissa ja päällekkäisissä tilanteissa.

Tukea ja kannustusta

Lauantaina julkistetulla valinnalla liitto haluaa tukea ja kannustaa sopimuspalokuntatoimintaa ja toisaalta myös tehdä tunnetuksi palokuntayhteisöjen tekemää muutakin arvokasta työtä yhteiskunnan hyväksi.

– Hämeenlinnan VPK:lle luovutettu kunniamaininta on tunnustus koko Hämeenlinnan vapaaehtoisen palokuntayhdistyksen jäsenistölle, niin sopimuspalokuntatoimintaan osallistuville, kuin nuoriso-, nais- ja veteraaniosastolaisille, Pirttilahti sanoo.

Suomessa on reilu 700 sopimushenkilöstöön perustuvaa palokuntaa, joissa toimii noin 15 000 hälytyskelpoista palokuntalaista. Vuonna 2019 sopimuspalokunnat olivat mukana 42 prosentissa pelastustoimen tehtävistä maassamme.