Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Someilmiöstä tulee tapahtuma – Sosiaalisen median teatterin Koronankohottamien videot tulevat lokakuussa Verkatehtaalle

Koronapandemian hiljaisuuteen alkoi keväällä pulpahdella videoteoksia teemalla 19 kiellettyä kosketusta. Äkkiä tapahtui nopeasti monta asiaa.

“Someteatteri” Koronankohottamien taidevideoille ilmoittautui satoja tekijöitä ja ne saivat kymmeniätuhansia katsojia.

Sittemmin kielletyt kosketukset ovat saaneet seurakseen sarjat 19 laulettua kosketusta, 19 tanssittua kosketusta ja 19 maalattua kosketusta.

Kertyneet satakunta lyhyttä videota tuodaan Verkatehtaalle kokopäiväisenä taidetapahtumana 19. lokakuuta.

Verkatehdas keskiössä

Hämeenlinnasta on tullut eräänlainen Koronankohottamien pääkallonpaikka, sillä Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen päätyi keväällä tuottamaan videoita.

Niinpä Verkatehdas on looginen paikka järjestää yhden päivän taidetapahtuma, jonka ytimessä on lyhytelokuvafestivaali. Lisäksi järjestetään kevään kokemuksista nousevia paneelikeskusteluja ja taidekohtaamisten pop up -tori.

Samalla Koronankohottamat on yksi syksyn lukkoonlyödyistä tapahtumista Verkatehtaalla.

– Monet ovat siirtäneet tapahtumiaan keväältä syksyyn ja jotkut ovat jo siirtämässä niitä seuraavalle keväälle. Tilanne on sekava, mutta tälle tapahtumalle löytyi helposti ajankohta, Auvinen kertoo.

Kuuden hengen työryhmä

Tällä hetkellä Koronankohottamia koordinoi kuuden hengen työryhmä, johon kuuluvat Auvisen lisäksi tuottaja Elisa af Hällström , dramaturgi Jenni Nikinmaa , ohjaaja Jonna Wikström , näytelmäkirjailija Anna Krogerus ja näyttelijä Lassi Alhorinne .

Joukko on päättänyt perustaa yhdistyksen, jonka voimin verkkoesityksiä jatkossa kehitetään.

– Tällaiselle on jatkossakin tarvetta. Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka eivät pääse esimerkiksi teatteriin tai konserttiin, Auvinen sanoo.

Ovet auki elokuussa

Verkatehdas avaa ovensa 10. elokuuta. Silloin tarjotaan mehua ja pullaa.

– Silloin aukeavat niin lipunmyynti kuin lounastarjoilukin. Kaikki alkaa täysillä, Auvinen kertoo.

Näillä näkymin loppukesän suurin tapahtuma Verkatehtaalla on Hämeenlinnan Taiteiden yö. Verkatehdas osallistuu musiikki-illalla, jota toimitusjohtaja kutsuu Janne-festiksi.

Tapahtumiin käytetään osa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä 50 000 euron tuesta.

– Tämä raha pelastaa sen, että voimme järjestää pienen yleisön esityksiä myös syksyllä ja alkukeväästä.