Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan lautapeliharrastajat saivat omat tilat – Tarjolla kaikkea larppaamisesta perhepeleihin

Kahden hämeenlinnalaisnaisen Ulottuvuusmatkat oy järjestää monipuolista peli- ja elämystoimintaa.

Lautapeliharrastajat saavat oman pelitilan Hämeenlinnaan. Jutta Koskisen ja Mira Suovasen perustama Ulottuvuusmatkat oy aloitti kesäkuun lopussa toimintansa Vanajantie 10:ssä.

Pelitiloissa järjestetään kaksi kertaa viikossa peli-iltoja, joista peritään sisäänpääsymaksu. Tarjolla on useita pelejä koko perheen lautapeleistä vaativiin strategiapeleihin.

Pelitiloille tilausta

Suovasen mukaan pelitiloja on odoteltu kaupunkiin jo pitkään. Hämeenlinnassa on Suovasen mukaan useita pöytäpeliyhdistyksiä, roolipelaajia ja figuuri- ja korttipelaajia.

Viime vuosina sopivan kokoontumispaikan löytäminen on ollut harrastusyhteisölle haastavaa. Pelit saattavat kestää tuntikausia ja vaatia monta osallistujaa.

– Haluamme tarjota vakituisen pelipaikan harrastajille. Viime vuosina on ollut säätöä, missä saa pelata ja mihin kellonaikaan asti.

Luova osaaminen käyttöön

Yrittäjät ovat valmistuneet Hamkista ohjaustoiminnan artenomeiksi. Vuonna 2016 kaksikko oli mukana perustamassa peleihin ja roolipelaamiseen erikoistuvaa Todellisuuspakolaiset ry:tä, jonka kautta he ovat järjestäneet useita tapahtumia, kursseja ja kerhoja.

Lisäksi molemmilla on paljon taustaa erilaisten kulttuuriaktiviteettien järjestämisestä päiväkodeissa, seurakunnissa ja vanhainkodeissa.

– Olemme vuosia haaveilleet, että saisimme elättää itsemme luovalla osaamisellamme. Pelitila on osa tätä haavetta, Suovanen kertoo.

Monelaista toimintaa

Aiemmin Suovanen ja Koskinen ovat olleet järjestämässä muun muassa Hämeen linnan kauhukierroksia. Myös Ulottuvuusmatkojen on tarkoitus pitää peli-iltojen lisäksi elämystapahtumia, teemailtoja ja opetustoimintaa.

Tilauksesta yritys järjestää muun muassa polttareita ja syntymäpäiväjuhlia.

– Kesälle olemme suunnitelleet keskiaikahenkistä iltaa, ja syksyllä menemme nuorten leirille järjestämään seikkailuradan.

Paikalliset peliharrastajat ovat Suovasen mukaan ottaneet pelitilan vastaan innokkaasti. Peliaikoja on kyselty ja varattu, ja toiveita mahdollisista turnauksista on tullut jonkin verran.