Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei sittenkään kesää ilman Linnajazzia – Rytmimusiikki valtaa Hämeenlinnan torin 12. heinäkuuta

Vaikka korona peruutti perinteikkään festivaalin, Linnajazzin toiminnanjohtaja Antti Mustakalliolla on hyviä uutisia. Linnajazz järjestää 12. heinäkuuta Hämeenlinnan torilla konsertin, jossa esiintyjinä ovat Hämeenlinna Big Band ja Vanaja Big Band, Marjuska Santala Quartet, The Hämpton Dixieband sekä Kassun jamien muusikot.

– Onnistuimme saamaan kokoon hyvän kattauksen monipuolista rytmimusiikkia, jota esittävät paikalliset orkesterit. Tapahtuma alkaa kello 13 ja soittoa riittää pitkälle iltaan, Mustakallio lupaa.

Vahvoilla hartioilla

Kaupunki on tukenut konserttia 4000 eurolla ja muita yhteistyökumppaneita ovat Kaupunkikeskustayhdistys sekä Rengon ja Hauhon Säästöpankkisäätiöt.

– Tapahtumalla on takanaan hyvät hartiat, sillä monet tahot ovat halunneet tuoda kaupunkilaisille iloa musiikin muodossa, Mustakallio kiittelee.

Poliisilta on saatu ohjeistus, kuinka yleisötapahtuma voidaan näinä poikkeuksellisina aikoina toteuttaa.

Lavan edustalle rajataan noin 500 neliön alue, jolle voidaan päästää korkeintaan 500 ihmistä. Konserttialueella tulee noudattaa metrin turvavälejä niin seisoskellessa kuin penkeillä istuessakin.

– Kahvilat ovat auki ja torille on tulossa ehkä jonkinlainen terassi. Niissä voi nauttia musiikista, vaikka ei varsinaiselle alueelle mahtuisikaan. Äänet kantautuvat varmasti Kirkkopuistoon asti.

Festivaali oli valmiina

Hämeenlinnan Soitannollisen kerhon järjestämän Linnajazzin piti tänä kesänä juhlia 30 vuottaan ja festivaali oli ennen koronan kurimusta jo pitkälle valmiina.

– Meillä oli Linnanpuiston pääkonsertin ja Roots-risteilyn lisäksi ohjelmassa keikkoja Suistossa sekä teatterissa, jota ei jazzien näyttämönä ole aiemmin käytetty, Mustakallio kertoo.

Lauantai-illoille oli myös kaavailtu musiikkia ydinkeskustan ravintoloihin Raatihuoneenkadulle.

– Ajatuksena on ollut, että Linnajazzin aikaan saataisiin koko kaupunki soimaan.

Ensi kesä buukattu

Juhlavuosi on nyt siirretty kesällä 2021, jota varten festivaaliorganisaatiolla on selvät sävelet.

– Kaikki koronan takia perutut esiintyjät suostuivat tulemaan uudestaan ensi kesän Linnajazzeille, Mustakallio sanoo.

– Artisteina on eturivin suomalaisia jazzmuusikoita ja tietenkin vahvaa paikallista osaamista.

Linnajazz su 12.7. klo 13 alkaen Hämeenlinnan torilla. Vapaa pääsy.