Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Titi-Nalle ei enää riitä lapsille - Kilpailu kiristyy, sillä lasten kulttuuritaloja on Hämeenlinnassa pian useampia

Ahvenistolle entiseen vesilaitokseen on nousemassa Kulttuuripumppaamo.

Puuhaihmiset meinaavat tehdä talosta kulttuurikeskuksen, joka keskittyy erityisesti lasten ja nuorten osallistavaan taiteeseen.

Taloa tuunaa Kulttuuripumppaamo ry, jonka taustalla on nuoria aktiiveja.

Paukkulantien vanhalta vesilaitokselta ei ole kuin muutama sata metriä Kumutalolle. Siellä on myös tänä keväänä viritelty lapsiin ja nuoriin keskittyvää toimintaa. Touko Helanen osti isältään Pekka Helaselta vanhan rumputehtaan talon, jonne on kaikessa hiljaisuudessa rakennettu muuntuva konserttitila.

Tulevaisuudessa siellä annetaan lasten mediakasvatusta ja järjestetään videotuotantopajoja. Lisäksi on lasten kulttuuri- ja taidetapahtumia sekä -pajoja.

Kumutalolta ei tarvitse kuin juosta tien yli päästäkseen Ahveniston koululle. Siellä toimii tällä hetkellä väistötiloissa Aimokoulu. Talo tarjoaa, mitäs muuta kuin lasten ja nuorten kulttuuria.

Hämeenlinnassa on pitkät perinteet lasten ja nuorten kulttuurille. On Aimokoulua, Arxia ja Hippaloita. Unohtamatta tietenkään Sibelius-opistoa, joka on tarjonnut musiikkikoulutusta vuosikymmenet.

Ihan mahtavaa, että lapsille ja nuorille on tarjolla kulttuuririentoja joka lähtöön. Kun kerran Poltinahosta ja Ahvenistosta on tulossa lasten ja nuorten kulttuurikehto, ei siitä kannata hiljaa olla.

Samanlaista keskittymää saa hakemalla hakea eikä taida muualta löytyä sitten, kun kaikki on valmista ja toiminnat lähteneet rähinällä käyntiin.

Lasten ja nuorten kulttuurin rahoitus pohjautuu pitkälti erilaisiin tukiin.

Näyttää vahvasti siltä, että näitä tukia on tarjolla ja saatavilla, kun kulttuuritaloja puhkeaa kukkaan siellä ja täällä.

Pessimisti ajattelee, että eivät ne lapset ja nuoret tarvitse muuta kuin telkkarin ja konsolipelin. Olen eri mieltä.

Pelkästään vauvamuskareiden vuosikymmenten suosio kertoo siitä, että pienille pilteillekin halutaan tarjota kulttuurikokemuksia.

Lisääntyvä tarjonta lisää kilpailua. Rahoitusta ei saa heppoisin perustein, kun hakijoita on paljon. Se on hyvä, että hakijoiden pitää miettiä tarjonnan tasoa. Bulkilla ei välttämättä enää rahaa irtoa.