Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Sarit ja Lulu samassa veneessä

Puheenjohtaja-Sarit ja kansanedustaja Lulu ovat vaihtaneet mielipiteitä kaupungin taloudesta ja ovat kummatkin omasta mielestään oikeassa, tiedä sitten.

Hyvä kuitenkin, että keskustellaan.

Sarit kirjoittivat tulopohjan rapautumisesta verotuksen kautta, tarkennan sitä.

Esimerkiksi Hämeenlinnassa valtio leikkasi työtulovähennyksellä vuonna 2014 kaupungille tulevia verotuloja 6 miljoonalla eurolla.

Vuonna 2018 sama verotulojen leikkaus oli 15 miljoonaa, eikös sillä olisi jo yksi alijäämä hoidettu?

Miksi tämä vähennys? Sitä on hyvä kysyä, ei hallitusten esityksissä näitä koskaan perustella.

Kenelle hyöty? Tämä vähennys antoi vuonna 2018 Hämeenlinnassa noin 18 000:lle palkansaajalle lisää rahaa noin 800 euroa.

Tämä on poliittisella mainoskielellä “työn verotuksen keventämistä”.

Jopa 100 000 euron palkkavuosituloista myönnetään veronkevennystä 500 euroa, että tällä isopalkkaisella säilyisi työmotivaatio.

Valtio leikkaa muillakin vähennyksillä kunnille tulevia verotuloja ja niiden takaisinpalautuksesta ei ota asiantuntijatkaan selvää, eikä siitä ole välitetty.

Eikö Lulu ja muut Hämeenlinnan kansanedustajat voisi tätä selvittää ja Sari R Kuntaliiton hallituspaikkansa kautta? Tehkää töitäkin kaupunkinne ja muiden kuntien puolesta, kun olette kerran paikkanne saaneet.

Konsultoin asiasta mielelläni.

Rafael Hellsten

veroasiantuntija

Hämeenlinna