Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeustila vei Aimokoulun näyttelyn poikkeuksellisiin tiloihin – Lopputyöt esillä virtuaalisessa taidemuseossa

Poikkeustila vei Aimokoulun näyttelyn poikkeuksellisiin tiloihin.

Kun korona sulki näyttelytilat, kehittivät aimokoululaiset lopputyönäyttelylleen kokonaan uuden paikan.

Aimokoulun oppilaiden taiteen perusopetuksen lopputyönäyttely Poikkeus tilassa on esillä virtuaalisessa Hämeenlinnan taidemuseossa.

Engelin museorakennuksen virtuaaliversiossa voi seikkailla pelimaailman tapaan vuorotellen kahdessa eri näyttelykokonaisuudessa. Esillä on oppilaiden lopputöitä ja etäopetuksen kokemuksia.

Teemoissa näkyy ympäristön tila

3D-näyttelyn lopputöiden teemoissa nousevat vahvasti esille huolet ympäristön tilasta ja kulutuskulttuurin aiheuttamista globaaleista ongelmista. Fanny Dahlgrenin ja Henna Hakalan sekatekniikkatyö Loputon puutarha käsittelee roskaamista ja maailman kuormittamista. Hulda Havian Kulutusjuhlaa -akryylimaalausten aiheet käsittelevät maailmassa vallitsevaa epätasa-arvoa sekä ristiriitaa ylenpalttisen kulutuksen ja köyhyyden välillä. Viivia Pohjavuoren akryylimaalaus Kaktus on tekijänsä kertoman mukaan “yksityiskohdilla pelaava kunnianosoitus kaikelle hauskalle, kiinnostavalle ja tärkeälle”. Oona Uusitalo pohtii Isatis -teoksessaan omaa luontosuhdettaan. Elma Väre on tutkinut piirroksissaan vedenalaisia maailmoja. Olipa kerran meri -teoskokonaisuudessaan Väre tuo esille elämän kuihtumisen ja katoamisen merissä ihmisen vaikutuksesta.

Teosten yhteydessä katsoja voi tutustua myös työn vaiheita kuvaaviin portfolioihin.

Toinen näyttelykokonaisuus käsittelee poikkeuksellisen kevään etäpedagogiikkaa, kuten tehtäviä, keskusteluja, prosesseja ja oppilaiden kodeissa syntynyttä taidetta.

Etäopetuksessa syntyneissä teoksissa aimokoululaiset ovat harjoitelleet käsityön- ja kuvataiteen tekniikoita myös perheidensä kanssa. Näyttely kertoo siitä, miten poikkeustilanne on vaikuttanut opetuksen ja teosten muotoihin ja sisältöihin.

Katso netistä

Näyttelyn suunnittelusta vastasivat johtava opettaja Antti Hämäläinen , kuvataideopettaja Mervi Suomalainen sekä mediataiteilija ja tuntiopettaja Tatu Heinämäki , jonka käsialaa ovat myös näyttelyn 3D-mallinnos ja toteutus.

Lopputyönäyttely avautui 22. toukokuuta ja on esillä 16.6. asti.

Näyttely toimii kannettavan tai pöytäkoneen selaimessa, suosituksena Chrome. Näyttely ei toimi mobiilissa.

Poikkeus tilassa -näyttely on katsottavissa osoitteessa http://aimomedia.art/virtuaalinäyttely/