Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkavatko kotinurkat jo kyllästyttää? – Kaupunki-Arxantai tuo vipinää viikonloppuun

Kevääseen heräävä kaupunki houkuttaa kaduilleen, mutta kokoontumisia ei suositella. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxissa on kehitelty ratkaisu, joka tarjoaa mojovan kattauksen kaupunkikulttuuria.

Lauantaina 16. toukokuussa netissä järjestettävä Kaupunki-Arxantai on lastenkulttuuritapahtuma, jossa turvavälit eivät aiheuta päänvaivaa.

Tapahtuman ohjelma löytyy verkkosivuilta: http://www.hameenlinna.fi/kaupunki-arxantai ja Arxin some-kanavilta.

Virtuaalitapahtumaan osallistuminen onnistuu missä tahansa, vaikka maailman laidalla.

Lapsilta terveisiä

Arxantait ovat kuusi kertaa vuodessa järjestettäviä maksuttomia, koko perheen lauantaitapahtumia, joiden ohjelma koostuu teemanmukaisista työpajoista, näyttelyistä, teatteriesityksistä ja konserteista. Maksuton ohjelma soveltuu aivan pienemmistä koululaisiin, aikuisia unohtamatta.

Ensi lauantain Kaupunki-Arxantai käynnistyy kello 10, ja ohjelmassa on sekä liveosuuksia että ennakkoon nauhoitettuja osuuksia.

Koko ohjelma on seurattavissa YouTubessa ja sitä täydentävät tapahtuman Facebook-sivulta ja Instagramista löytyvät ohjeet.

Tapahtumaan voi osallistua lähettämällä kuvia teoksista ja tunnelmista somekanaville. Näitä lasten terveisiä näytetään live-lähetyksessä.

Susi ja Punahilkka

Kuninkaallisen nukketeatterin esitys Susi ja Punahilkka on tarina isän ja pojan yhteisestä kokemuksesta, jossa he kohtaavat Suden ja Punahilkan sekä muita tuttuja hahmoja Hanhiemon satuaarteista. Mielikuvituksen päästessä valloilleen tuttu tarina saa yllättäviä käänteitä. Nukkenäytelmässä esiintyvät Hannu Räisä ja Antti Kemppainen .

Esitys soveltuu kaikille yli 1-vuotiaille ja sen kesto on 30 min.

Live-askartelutuokiossa tehdään kaupungin asukkeja luonnon materiaaleista ja kodista löytyvistä aineksista. Päivän aikana saadaan lastenkulttuuriterveisiä eri kaupungeista ympäri Suomea.

Välillä lauletaan yhdessä kaupunkiaiheisia lauluja ja nautitaan myös kuvitetusta laulusta.

Evääksi hodareita

Lisää mukavaa tekemistä tarjoavat omatoimityöpajat, joiden aiheina ovat siemenpommit ja katuliitumaalit. Arxin taidekasvattajat päivystävät somekanavilla klo 13 saakka.

Onnistuneen Arxantai-kokemuksen takaamiseksi suositellaan valmistautumista ennakkoon. ARXin verkkosivuilta ja somesta löytyvät sekä tarvikelistat että ohjeet eväskattaukseen, jossa tehdään tietenkin hodareita.