Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Nikkasen äitienpäiväkonsertti soi suorana Sibeliuksen syntymäkodista

Pianotaiteilijan esitykseen voi lunastaa katseluoikeuden verkosta.

Poikkeustila synnyttää uusia ajatuksia siitä, kuinka ammattiaan voi harjoittaa. Tuomas Nikkanen esiintyy tulevana sunnuntaina elämänsä ensimmäisessä striimatussa konsertissa. – Teimme Timo Seppälän kanssa syntymäkodissa Toivo Kuula -levytystä ennen koronarajoitusten alkua. Silloin idea tuli puheeksi ja lopulta päätimme toteuttaa konsertin äitienpäivänä, Nikkanen kertoo.

Pianisti kertoo soitelleensa kevään aikana tavallista vähemmän.

– Tämä on muusikon kannalta hämmentävää aikaa. Olin tuudittautunut vähän lomamoodiin, mutta nyt olen päässyt hyvään vauhtiin.

Iloisia suosikkeja

Nikkanen on valinnut ohjelmistoon muun muassa nuoren Chopinin keveitä, pulppuilevia sävellyksiä.

– En halunnut tässä konsertissa kahlata syvissä vesissä, vaan tuoda tähän päivään iloa ja valoa, Nikkanen sanoo.

Mukana on myös kolme Ilmari Hannikaisen valssia.

– Nämä Hannikaisen kappaleet ovat salainen paheeni ja soitan niitä paljon ihan omaksi huvikseni. Valssit ovat ihania ja taiten viimeisteltyjä helmiä, joissa on pietarilaisen koulukunnan fiilistä.

Sibban Puusarjaa

Sunnuntain repertuaariin kuuluu tietenkin myös Sibeliusta , jonka sävellyksistä kuullaan Puusarjan kappaleet Kun pihlaja kukkii ja Kuusi . Lisäksi Nikkanen soittaa Tshaikovskia ja Schubertia .

– Schubertilta olen valinnut yhden hänen kauneimmista Impromptuistaan. Tshaikovskin Nocturne on söpö, kaihoisa kappale, joka sopii tähän tilanteeseen paremmin kuin hyvin.

Valmiina keikalle

Konsertin suoratoisto alkaa äitienpäivänä kello 15 Sibeliuksen syntymäkodista. Nikkanen odottaa kokemusta hyvissä tunnelmissa.

– Kuuntelen itsekin paljon pianisteja YouTubesta. En ole koskaan itse tehnyt tällaista, mutta asennoidun siihen kuin normaaliin keikkaan. Samalla saan kuvamateriaalia sekä itselleni että syntymäkodin käyttöön.

Katseluoikeuden voi lunastaa taiteilijaosuuskunta Lilithin sivujen kautta osoitteesta puoti.lilith.fi/tuote/aitienpaivan-konsertti/. Linkki löytyy myös Facebook-sivulta Pianist Tuomas Nikkanen artist page.

Tuomas Nikkasen äitienpäiväkonsertti su 10.5. klo 15 verkossa.