Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vietteleekö Pariisin loisto kuninkaan luottomiehet? – Ulla ja Marko Susimetsän romaanisarjasta ilmestyy kolmas osa

Puistonmäessä on taas ahkeroitu. Ulla ja Marko Susimetsän historiallinen romaanisarja Kuninkaan rakuunat on edennyt kolmanteen osaansa.

Hämeenlinnalaisen pariskunnan toukokuussa ilmestyvä kirja Salamurhaajan merkki vie rakuunakapteeni Josef Svärdin kumppaneineen haistelemaan suurkaupungin loistoa ja löyhkää. Ruotsin kuningas Kustaa II Adolf lähettää luottomiehensä Pariisin jäljittämään petturia. – Sotakentät ovat nyt vaihtuneet hovijuonitteluihin. Halusimme haastaa itseämme ja samalla tuoda vaihtelua hyppäämällä Alexandre Dumas´n romaaneista tuttuun Pariisiin, Marko Susimetsä sanoo.

Tarkkuutta ja tunnetta

Vuonna 2018 aloitettu romaanisarja etenee rivakkaa vauhtia, vaikka tarkasti historiallisia tapahtumia kuvaileviin teoksiin vaaditaan paljon taustatyötä.

Uusi romaani lähtee liikkeelle pitkistä yhteisistä keskusteluista. Tarinalle muotoutuu runko, johon on listattu kohtaukset ja niiden tapahtumat.

– Ensin teemme valinnan, kumpi mitäkin kohtausta alkaa kirjoittaa ja kenen näkökulmasta. Kun ensimmäinen versio on valmis, vaihdamme kohtauksia keskenämme. Pompottelemme niitä toisillemme niin kauan, että olemme molemmat tyytyväisiä, Ulla Susimetsä paljastaa.

– Marko on loogisempi sekä pedanttisempi ja minä taas haluan ladata kohtauksiin tunnetta. Työtavasta johtuen emme kuitenkaan aina itsekään tunnista lopullisesta tekstistä kumpi jonkin tietyn asian toi tarinaan.

Loppu vielä avoimena

Kuningas Kustaa II Aadolfin kuolema Lützenin taistelussa lähestyy tarinan kronologiassa vääjäämättä.

Se on kuninkaan rakuunoiden loppu, mutta ei välttämättä romaanien henkilöiden.

– Joidenkin hahmojen elämää on luonnosteltu pitkällekin ja toisten päänmenoksi on vahvoja ideoita, Susimetsät paljastavat.

– Olemme kuitenkin halunneet jättää tarinan lopun vielä avoimeksi. Aika näyttää, kuinka käy.

Susimetsät