Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Urheiluhulluus on nyt vakavasti uhattuna

Kaiken koronaviruksen karmeuden keskellä ihmiset koettavat löytää jotain hyvää tilanteesta, jossa suuri osa ihmisistä viettää aikansa omassa pirtissä. Meillä on tarvettakin pysähtyä, moni on filosofoinut.

Omasta puolestani pysähdyin jo aikoja sitten. Nökottäminen, lorviminen ja kaikenlainen pähkäily ovat olleet oma leipälajini jo vuosikausia, joten itse en koe mitään vieroitusoireita, vaikka ihmisiä kehotetaankin pysymään sisällä. Kotitonttu ja sohvaperuna elää siis normaalia elämäänsä, kun taas aktiiviset kansalaiset teutaroivat kahleissaan.

Hyggeilyn ja henkisen tasapainon kulmakivenä on ollut tietenkin urheilun kyttääminen telkkarista. Kaikenlaista sarjaa ja liigaa, MM-kisoja, mäkiviikkoja ja cupin osakilpailuja on piisannut vuodet läpeensä.

Elämän eksistentiaalisista kysymyksistä harhaantumaan päässyt katse on saanut suunnan ja kiinnittynyt ruudun ääreen, kun suomalaiset ovat taistelleet mitaleista jääkiekossa. Nyt ei televisiosta tule kuin uusintoja, eikä niitä katso Erkkikään. Onko kukaan miettinyt, mitä tapahtuu, kun urheiluhullulta viedään urheilu?

Kaikenlaisia oireita on alkanut ilmetä. Olen ryhtynyt taas tekemään ruokaa, vaikka kokkausta olisi telkkarissakin.

Elvytin vanhan harrastukseni piirtämisen ja yhä useammin iltaisin täyttelen sanaristikkoja. Katselen ikkunasta ja mietin, että lähtisinkö kävelylle. Vai kaivaisinko polkupyörän vajasta?

Kohta alan varmaankin nypläämään pitsiä. Vuoden päästä en enää muista, kuka on Teemu Pukki.

Pahintahan tässä on, ettemme pääse vaimon kanssa katsomaan telkusta HPK:n matseja. Se on ollut yhteinen harrastuksemme, jonka parissa illat ovat vierähtäneet mukavasti ilman turhia puhdetöitä.

Jos vaimo on töistä tullessaan yrittänyt hourailla jostakin kellarin siivouksesta, olen monta kertaa pystynyt torppaamaan idean Kerhon matsilla.

Mutta mikä nyt neuvoksi? Olen kovasti koettanut keksiä emännälle 12-osaisia murhajännäreitä maksukanavilta ja tyrkyttänyt kaikkea mahdollista kisailu- ja visailupuppua, jotta hän pysyisi kestävässä hypnoosissa, eikä alkaisi ehdotella levottomia.

Pelkään pahoin, että vääjäämätön on edessä. Jossain vaiheessa vaimo havahtuu ja kääntää katseensa rempallaan oleviin kodin remontteihin. Silloin meikäläistä viedään.