Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Tuuloksen päiväkodissa opiskeltiin liikenneturvallisuutta ja Vanajaveden opisto sai tunnustusta

Liikenneturvallisuuden aakkosia päiväkodin lapsille

Raskaan liikenteen ammattilaiset veivät liikenneturvallisuusviestiä lapsille. Saara Rautio Kuljetusliike J Rautio Oy:stä ja Pia Vuori Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:stä suuntasivat viime viikon perjantaiaamuna Tuuloksen päiväkotiin. Lasten kanssa keskusteltiin kuorma-autojen tärkeistä tehtävistä, heijastimien käytön tärkeydestä ja turvalliseen tienylitykseen liittyvistä asioista. Lapset pääsivät tutustumaan Janne Känkäsen ajamaan kuorma-autoon ja kaikille jaettiin heijastimet.

Vanajaveden Opisto on kestävän kehityksen kärjessä

OKKA-säätiö on myöntänyt Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatin Vanajaveden opistolle. VOP on kestävän kehityksen etujoukoissa, sillä sertifikaatti on vasta neljällätoista kansalaisopistolla Suomessa. Opistoja on kaikkiaan 181.

Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muiden muassa oppilaitoksen arvoihin, lakisääteisiin vaatimuksiin, resursseihin ja ylipäänsä siihen, miten kestävää kehitystä noudatetaan koulutusten suunnittelussa, toteutuksessa sekä toimintakulttuurissa.

– Sertifikaatti kruunaa tekemämme työn ja kertoo siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Olen todella ylpeä koko henkilöstöstämme, VOPin rehtori Outi Itäluoma kiittelee.

Opiston erityisiä vahvuuksia kestävän kehityksen työssä ovat myös OKKA-säätiön mukaan tekemisen määrätietoisuus ja systemaattisuus, jota on entisestään terävöitetty vuodesta 2016 alkaen. VOP on onnistunut jalkauttamaan kestävän kehityksen toimintatavat, vaikka se toimii eri paikkakunnilla ja useissa toimipisteissä.

Opiston kestävän kehityksen ohjelma on laadittu kolmen teeman kautta, jotka ovat taloudellinen, toiminnallinen ja viihtyvyyteen tähtäävä opiston tilojen hoito, kulttuuriympäristö, tavat ja perinteet sekä monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Hämeenlinnan seudun muista oppilaitoksista ainoastaan Ammattiopisto Tavastialla on kyseinen sertifikaatti. Molemmat sertifioidut oppilaitokset ovat osa Koulutuskuntayhtymä Tavastiaa.

VOP kuuluu Suomen suurimpiin kansalaisopistoihin. Opistolla on noin sata toimipistettä eri puolilla toiminta-aluettaan. Hämeenlinnan keskuspaikkana toimii Jaakonkatu 28 J-rakennus. Opistolla on 14 henkilön vakituinen henkilökunta ja lisäksi yli 200 tuntiopettajaa. Valtionosuuteen oikeuttavien opetustuntien määrä on vuosittain noin 33 000.

Pelastuslaitos palkitsi Lopen yläkoulun

Kanta-Hämeen Pelastuslaitos myönsi viime tiistain 112-päivänä kunniamaininnan Lopen yläkoululle. Koululla on aloitettu systemaattinen puhallus-paineluelvytyskoulutus, jolla pyritään varmistamaan, että oppilaat osaavat auttaa hätätilanteessa.

Koululle on hankittu harjoittelun mahdollistava elvytysnukke lisätarvikkeineen. Koulutus on sisällytetty osaksi 9.–luokkalaisten opintosuunnitelmaa, ja se aiotaan laajentaa myös muiden ikäluokkien ja lukiolaisten opetukseen.