Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Ojoisten asukasillassa oli tupa täynnä ja kehitysyhteistyö kiinnosti Kumppanuustalolla

Ojoisten Lastentalon sali oli viime tiistaina tupaten täynnä, kun asukasillassa juhlittiin ja samalla puolustettiin kaupunginosan 30-vuotiasta terveysasemaa. Timo Kenakkalan ja Sari Raution puheiden jälkeen Lastentalon eskarit esittivät upeat tanssi- ja lauluesitykset. Tuula Mäenpää kertoi Ojoisten terveysaseman historiasta ja Jukka Lindberg hahmotteli terveysaseman tulevaisuuden vaihtoehtoja.

Ikäihmisten raati toi jälleen esille puutteet vanhusten ennalta ehkäisevässä terveydenhuollossa ja hyvän ehdotuksensa vanhusten neuvolasta, helposti lähestyttävästä lähipalvelusta. Asukasiltaan osallistui noin 250 kyläläistä.

Kehitysyhteistyön ABC -koulutus kiinnosti

Helmikuun alussa järjestetty kehitysyhteistyön koulutus keräsi Hämeenlinnan Kumppanustaloon noin 50 osallistujaa.

Tilaisuuteen saatiin videotervehdys ulkoministeri Pekka Haavistolta, joka suuntasi puheensa Afrikan projekteihin muun muassa uusiutuvan energian parissa.

Kouluttajana seminaarissa oli Fingo ry:n vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen. Hyvää palautetta saaneen tapahtuman puuhanaisena oli Tarja Helanen ja koulutuksen järjesti Opintokeskus Visio yhdessä Hämeenlinnan ja Janakkalan vihreiden kanssa.

Ville Aaltonen sai kunniaa Taksiliitolta

Taksiautoilijana 2018 aloittanut Ville Aaltonen sai Taksiliitolta kunniamaininnan, joka jaetaan taksimessuilla Jyväskylässä heinäkuussa. Liitto etsii vuosittain asiakkaiden kokemuksien perusteella vuoden taksiammattilaista ja kunniamaininta on lajissaan ensimmäinen Hämeenlinnassa.

Vasta 22-vuotias Aaltonen ryhtyi yrittäjäksi juuri taksilain muutoksen alla ja ideana oli hyödyntää liiketalouden opinnoista saatuja brändäämisen sekä viestinnän taitoja. Aaltosen Taksi Hämeenlinnassa työskentelee kuusi henkilöä ja autoja on kolme. Yrityksen tavoitteena on lisätä niin kuljettajien kuin autojenkin määrää.

Poika ja Korppi lentää Intiaan

Kuninkaallinen Nukketeatteri on kutsuttu esiintymään Poika ja Korppi -näytelmällä kansainvälisille Ishara Puppet Theatre Festivaaleille Delhiin.

Intian merkittävin nukketeatteritapahtuma kokoaa alan tekijöitä, esiintyjiä ja asiantuntijoita kaikilta mantereilta. Kuninkaallisesta Nukketeatterista matkaan lähtevät nukkemestari Hannu Räisä ja näytelmän käsikirjoittaja, ohjaaja-näyttelijä Antti Kemppainen. Esityksen musiikin on säveltänyt Antti Polameri. Teatterin Poika ja Korppi sekä Frankenstein-näytelmä ovat vierailleet aikaisemmin Nairobissa ja kaksi kertaa Kairossa Egyptissä.