Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Eläkeliiton Kalvolan yhdistys juhli 30-vuotisiaan

Eläkeliiton Kalvolan yhdistys juhlisti 30-vuotismerkkivuottaan juhlatilaisuudella Iittalan kylätalossa viime viikon torstaina.

Vireästi toimivassa yhdistyksessä on yli kolmesataa jäsentä, joista paikalle oli saapunut yli sata

Tilaisuudessa puheenjohtaja Sinikka Haapsamo valotti juhlapuheessaan yhdistyksen nykytoimintaa, kun taas Timo Kuosmasen laatimassa yhdistyksen historiikissa kerrottiin toiminnasta aina perustamisesta lähtien tähän päivään saakka.

Piirin tervehdyksen juhlivalle yhdistykselle toi tuore piirin puheenjohtaja Seppo Kuparinen. Lisäksi onnittelemassa kävivät Hämeenlinnan kaupungin, Kalvolan seurakunnan ja Iittalan yhtenäiskoulun edustajat. Eläkeliiton kultaisen ansiomerkin saivat Sinikka Haapsamo, Anja Nurmi ja Timo Kuosmanen.

Tilaisuuden ohjelman juonsi Pekka Lunnikivi ja juhlassa nautittiin myös herkullinen lounas.

LähiTapiola lahjoitti Hopelle 30 000 euroa

Tänä vuonna 150-vuotisjuhlavuottaan viettävä LähiTapiola Loimi-Häme lahjoitti Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry:ry:lle 30 000 euroa. Asiasta päätti yhtiön hallitus kokouksessaan 17. joulukuuta. – LähiTapiola Loimi-Häme haluaa olla tukemassa paikallista hyvinvointia. Elämänturvayhtiönä meille on tärkeää, että voimme auttaa toiminta-alueellamme vähävaraisia ja kriisin kokeneita perheitä sekä tarjota lapsille ja nuorille harrastustukea sekä vapaa-ajan elämyksiä, LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola sanoo.

Hope valikoitui lahjoituskohteeksi LähiTapiolan asiakkaille ja henkilökunnalle järjestämän kyselyn perusteella. Toiminnanjohtaja Eveliina Hostila Hope ry:stä on lahjoituksesta iloinen.

– Me Hopessa teemme todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Perheen rahatilanne on yksi yleisimmistä syistä siihen, että lapsi on maksullisen harrastustoiminnan ulkopuolella. Liian moni lapsi ja nuori joutuu myös lopettamaan rakkaan harrastuksen samasta syystä. Tätä ongelmaa taklaamme nyt yhdessä LähiTapiolan kanssa, kun mahdollistamme lahjoituksen avulla mieluisan, hyvinvointia vahvistavan harrastuksen jopa yli sadalle lapselle.

Pirjo Heino julkisti runokokoelman

Hämeenlinnalaiselta Pirjo Heinolta ilmestyi runokokoelma nimeltään Sataa tankaa.

– Tässä kokoelmassa on 90 uutta tankarunoa. Niiden aiheet ovat ajattomia tai ohikiitäviä. Olen poiminut ideoita ympäröivästä elämästä mutta myös muinaisilta mestareilta. Nämä runot syntyivät luomisen ja leikin pakosta. Joskus on hyvä asettaa kirjoittamiselleen rajat ja katsoa mitä siten syntyy, Heino kertoo.

Heino on taiteilija, kulttuurituottaja ja tiedottaja, joka kertoo kirjoittavansa työkseen ja huvikseen. Hän on myös Kirjailijayhdistys Vana -66:n jäsen. Heinon tekstejä on julkaistu eri medioissa ja muutamassa runoantologiassa. Viime vuonna häneltä ilmestyi myös runokokoelma Valomeri ja Pakopiste. Runokirjan julkaisi tamperelainen Mediapinta Oy.