Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Piano tuo iloa Ilveskotiin

Kuntoutuskeskus Ilveskodin johtaja Liisa Lähteenmäki vastaanotti 15.12. lahjoituksena uuden sähkökäyttöisen pianon talon väen ja vierailevien esiintyjien käyttöön. Lahjoittaja on Pysäkin Kulttuurikaari ry, jonka puheenjohtaja Arja Ratava-Laine totesi pianoa luovuttaessaan musiikilla olevan tutkitusti positiivinen merkitys ikääntyvien hyvinvoinnille; laadukas, viritetty piano ja osaava soittaja tuovat ikääntyneelle elämyksiä ja arjen rikkautta.

Kulttuurikaari on yli 20 vuoden ajan tarjonnut musiikin iloa ja virkistystä kaupungin hoivakotien asukkaille. Yhteislaulut, lauluryhmät, soittajat, tanssijat ja näyttelijät kiertävät useita kertoja viikossa kaupungin eri hoivakodeissa nauttien itsekin työn ilosta.

Pianon luovutuspäivänä Ilveskodissa vieraili Kulttuurikaaren näytelmäryhmä Hulvattomat, joka esitti näytelmän Kuusijuhla ohjaajanaan Kirsti Peltonen. Näytelmä oli kuvaus koulun joulujuhlasta joulukertomuksineen, lauluineen, tonttuineen ja näytelmineen. Se herätti katsojissa muistoja lapsuusajoilta. Asukkaat samaistuivat näytelmän rooleihin ja lähtivät näytöksestä suut hymyssä.

Sähköpiano oli ensikäytössä Kuusijuhla-näytelmässä. Ratava-Laine haastaa muitakin tahoja lahjoittamaan pianoja hoivakoteihin ja kutsuu muusikoita ja laulajia mukaan Kulttuurikaaren toimintaan.

Joulupuu tuotti 2500 lahjaa

Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin ja Hämeenlinnan sosiaalitoimistojen yhteistyössä järjestämä Joulupuu-keräys järjestettiin tänä vuonna jo 13. kertaa. Tänä vuonna Joulupuu-hyväntekeväisyyskampanjassa kerättiin yhteensä 2500 lahjaa.

Joulupuu-keräys polkaistiin käyntiin 22.11. HPK:n kanssa yhteistyössä järjestetyssä Nallepelissä, jossa yleisö sai heittää jäälle pehmonallen, kun HPK teki ensimmäisen maalin.

– Hämeenlinnan Nuorkauppakamari haluaa kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita, ja lisäksi yhteistyökumppaneitamme Etelä-Hämeen Osuuspankkia, Prisma Hämeenlinnaa, Vila-vaateliikettä, Kanta-Hämeen keskussairaalaa ja HPK Liiga Oy:tä niin lahjoituksista kuin omien keräyspisteiden järjestämisestä. Ilman kaikkien tekijöiden yhteistyötä tavoitteemme olisi jäänyt saavuttamatta, kertoo Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Miia Roisko Hämeenlinnan Nuorkauppakamarista.

Päiväkoti sai uudet retkireput

Kanta Logistiikka Oy lahjoitti retkireput Kutalan päiväkodin lapsiryhmille. Niin ylä- kuin alatalonkin kaikki ryhmät saivat omat, ryhmien mukaisesti nimikoidut reput, joissa oli mukana myös matka-ensiapupakkaus.

– Päiväkodeissa tehdään lähes päivittäin erilaisia tutustumisia eli päiväretkiä luontoon ja erilaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin. Mukaan tarvitaan ensiapuvälineitä, vaihtovaatteita ja tottakai retkieväät, retkirepussa ne kulkevat kaikki kätevästi mukana. Tämä lahjoitus oli todella tarpeellinen, kertoo lastenhoitaja Sinikka Liukkonen.

Lahjoitusta vastaanottavat päiväkodin puolesta Taija Peltomaa, Sinikka Liukkonen, Miia Jantunen, Tiia Kokkonen sekä lukuisa joukko päiväkodin lapsia. Kanta Logistiikka Oy:n puolesta reput luovuttivat toimitusjohtaja Jukka Rantanen ja varastopäällikkö Pertti Moldakainen.