Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulen ja jään joulu tuo hehkua linnaan ja luistinradan torille

Tänään lauantaina alkavan Tulen ja jään joulu -tapahtuman päänäyttämöinä ovat Hämeenlinnan tori ja Hämeen linna. Ohjelmaa on tarjolla kahtena joulunalusviikonloppuna 14.-15. ja 21.-22.12.

Yleisöllä on mahdollisuus nauttia keskieurooppalaisesta joulutoritunnelmasta. Torin myyntikojuissa on tarjolla glögiä ja pientä purtavaa, kuten burgereita ja muita herkkuja. Ensimmäisenä tapahtumaviikonloppuna järjestetään linnalla perinteiset Tuomaan markkinat (la ja su klo 10-16), jolloin käsityö- ja muu joulunajan tuotteiden myynti keskittyy linnalle. Toisena tapahtumaviikonloppuna myös torilla on runsaammin kauppiaita.

Torin lavalla nähdään ohjelmaa molempina viikonloppuina klo 14-18. Luvassa on muun muassa tanssiesityksiä, kuorolaulua ja taistelunäytöksiä. Joulupukki on paikalla 14. ja 15.12. klo 15. Ohjelmaa on tarjolla tapahtumaviikonloppuina klo 14-18. Tulen ja jään joulu tuo juhlavalaistuksen paitsi Hämeen linnalle, myös torin ympäristöön. – Olemme luoneet melko ainutlaatuisen valaistuskokonaisuuden Hämeenlinnan torille ja ympäröiviin rakennuksiin, kertoo projektipäällikkö Kalle Tanhuanpää Hämeenlinnan Nuorkauppakamarista. Linnan juhlavalaistus sytytetään 14.12. klo 16.30.

Lauantaina 14.12. avataan yleisölle tekojäärata torilla. Luistelu radalla on ilmaista, ja luistinkenttä pysyy torilla aina tammikuun loppuun asti. Pukuhuone on avoinna päivittäin klo 8-22. Kenttä on tarkoitettu vain luisteluun, joten mailojen tai muiden pelivälineiden käyttö ei ole sallittua.

Maanantaista perjantaihin 16.-20.12. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää lapsille jääkentällä ohjattua luistelua Onni-karhun kanssa päivittäin klo 16-18. Lauantaina 21.12. Ice ry järjestää ohjattua leikkiä lapsille klo 17.

Tapahtuman nettisivut ovat osoitteessa tulenjajaan.fi.