Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaverukset avasivat autopesulan Iittalassa –"Käsinpesu on tätä päivää ja yleistymässä"

Moottoritien liittymästä Iittalaan johtavan liikenneympyrän kupeessa oleva autopesula ehti olla suljettuna parisen vuotta. Lokakuun loppupuolelta asti liukuovissa on ollut taas vilskettä, kun yrittäjinä aloittivat Monica Paivel ja Martin Mehik . Uusi nimi, M&M Autopesula tulee pariskunnan etunimistä.

– Pitkään kylällä puhuttiin ja ihmeteltiin, kun pesula täällä vain nököttää tyhjänä. Siitä syntyi ajatus, että eiköhän vuokrata tilat ja aloiteta sen toiminta uudelleen, Mehik kertoo. Yrittäjien palkkalistoille hyppäsi mukaan vanha ystävä ja naapuri Teemu Kallioaho .

Hellästi puhtaaksi

Ihan ensimmäiseksi miehet purkivat tiloissa olleen vanhan autonpesukoneen, joka oli rikki.

– Sen korjaaminen olisi tullut liiankin tyyriiksi, mutta muutenkin olimme sitä mieltä, että autojen käsinpesu on tällä alalla nykypäivää ja koko ajan yleistymässä. Vaikka kuinka puhutaan, ettei koneellinen harjapesu naarmuta autoa, niin kyllä se sittenkin raapii, Kallioaho pohtii.

Yrityksen palveluihin kuuluvat käsin tai painepesurilla tehdyt pesut henkilö- ja pakettiautoille. kumimattojen ja sisätilojen puhdistukset sekä vahaukset. Pesulassa on myynnissä myös kattava valikoima pesuaineita ja puhdistustarvikkeita, kuten rättejä, autotuoksuja ja lumiharjoja.

Iloisia kasvoja

Peruspesu sujuu 5-10 minuutissa, isompien puhdistusten ja vahauksien kanssa käynti kestää hiukan pitempään.

– Olemme saaneet työstä erityisen hyvää palautetta täällä kylällä ja hintamme ovat Hämeenlinnan alueella hyvin kilpailukykyisiä, Mehik sanoo.

Lumisilla pakkaskeleillä paras tulos saavutetaan, jos asiakas tuo autonsa yöksi halliin kuivumaan ja pesu sekä vahaus tehdään vasta aamulla.

Kuinka homma on sitten maistunut vajaan parin kuukauden jälkeen?

– Mielekästä työtähän tämä on kaikin puolin, Kallioaho tuumaa.

– Kun näkee kättensä jäljen ja asiakkaiden tyytyväiset naamat, se palkitsee.

M&M Autopesula (Teollisuustie 2), avoinna ma-pe 10-18, la-su 10-15.