Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Perinteikäs kahvila avattiin taas Parolantiellä – Tiskin takana on urheilumiehenä tunnettu yrittäjä

Tällä viikolla toimintansa käynnistäneen Café Kaurialan tiskin takana löytyy monille kaupunkilaisille tuttu yrittäjä. Jari Suokas oli 17 vuotta toisena omistajana suureksi liikeketjuksi kasvaneessa Vauvatalo Johannassa, jonka hän myi liikekumppaninsa kanssa pois reilut kymmenen vuotta sitten. Viimeiset viisi kesää Suokas on pyörittänyt Pyyttämön Grillikahvilaa kymppitien varrella Rengossa.

Hänet muistetaan myös salibandyseura Steelersin edeltäjän, FT Trackersin markkinointipäällikkönä ja toiminnanjohtajana.

– Pyyttämö on auki vain kesäaikaan ja Ossin Pullasta soitettiin, että olisinko kiinnostunut tulemaan Kaurialaan. Lähdin katsomaan paikkaa ja totesin, että täällähän on kaikki kohdallaan, Suokas kertoo.

– Tämä on vanha kunnon kahvila, joka on ollut samassa osoitteessa 30 vuotta. Kun leipomo on takana, homman pystyy yksinäänkin hallitsemaan.

Tunnettu paikka

Ossin Pullan lopetettua oman kahvilatoimintansa Kaurialassa liikehuoneistossa oli vajaan vuoden ajan yrittäjänä Ranjith Kumar Prabhakaran . Kahvila ehti olla kiinni parisen kuukautta, mutta se ei Suokasta huolestuta. Hän uskoo, että vanhat vakioasiakkaat palaavat nopeasti ja uudetkin löytävät Parolantie vitoseen.

– En lähtenyt tähän hommaan pystymetsästä, kyllä minulla on vakaa käsitys asiakaskunnasta. Kahvila on ollut tässä kymmeniä vuosia ja se on osa kaupungin elämää. Vaikka tässä ei ole montaa päivää ehditty olla, niin monet ihmiset ovat jo aamulla käyneet hakemassa tuoretta leipää.

Kesäksi duunia

Kahvilan valikoimassa on perinteiseen tyyliin monenlaista tuoretta leipää, kahvipullaa, viinereitä, lihapiirakoita, täytettyjä sämpylöitä ja kakkuja. Todelliseen suolaisen nälkään tarjolla on höyrymakkaraa.

Kun sesonki Pyyttämössä taas vapun tienoilla alkaa, Suokas aikoo palkata Kaurialaan työntekijän kesän ajaksi.

Grillikahvilassa yrittäjä on tottunut painamaan pitkää päivää ja Kaurialassakin ovet ovat auki 9,5 tuntia.

– Mukavinta tässä hommassa on, että saa olla ihmisten kanssa jatkuvasti tekemisissä. Olen luonteeltani hyvin positiivinen ja minulla on hirveän harvoin huonoja päiviä.

Cafe Kauriala (Parolantie 5), avoinna arkisin klo 6.30-16.