Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kissa nostettiin Kerhon pelipöydälle – Mistä Elmeri Erosen lempinimi on peräisin?

Turun Palloseurasta kesällä Kerhon nuttuun siirtyneen Elmeri Erosen alkukausi on ollut enemmän kuin vakuuttava. Peliaikaa sekä vastuuta on tullut rutkasti ja oma piste-ennätys on rikkoutumassa, vaikka kaudesta on yli puolet jäljellä. Turkulaiselle on satanut kiitosta tarkasta syöttöpelistä ja napakoista avauksista. Oranssiin ylivoimaan hän on tuonut uuden, oikealta ampuvan aseen. Omena ei ole pudonnut kauas puusta, sillä 24-vuotiaan puolustajan isä Kimmo Eronen voitti omalla urallaan kolme suomenmestaruutta TPS:n riveissä.

Oliko sillä suuri vaikutus uranvalintaasi, että isäsi pelasi ammattilaisena?

– Ilman muuta. Olen pienestä asti ollut hallissa ja pukukopissa, elänyt lätkäelämää ja nauttinut siitä. Pelasin futista tosi pitkään ja nuorten maajoukkueessa kulki tosi hyvin, mutta valinta piti tehdä. Valitsin jääkiekon, kun fiilis oli sellainen.

Lempinimesi on Kissa. Mistä se tulee?

– Se tulee perintönä isältä. Hän oli hyvä luistelija ja sulava liikkeissään.

Olet asunut ja pelannut koko elämäsi Turussa. Oliko muutto Hämeenlinnaan kova paikka?

– Ei ollut. Olin pitemmän aikaa kaivannut jotain uutta tekemiseen. Turussa oli ollut sama ympäristö, samat rutiinit ja samat naamat jo niin kauan. Tarvitsin vaihdosta.

Onnistuit heti ensimmäisessä kotipelissäsi Rinkelinmäellä. Miltä se tuntui?

– Oli upeaa tehdä maali ja olihan se helpotuskin, koska näytönhalut olivat kovat. Olen erityisesti tykännyt täällä siitä, että kotihallissa on niin hyvä meininki.

Antti Pennasen pelisysteemistä puhutaan paljon. Oliko muutos entiseen suuri?

– En osaa oikein sanoa, oliko muutos niin iso. Pennasen valmentama pelitapa on vaativa, liikkeessä pitää olla koko ajan ja kovaa mennään edestakaisin. Siinä on paljon hyviä asioita, eikä sitä ole ollut vaikeaa omaksua.

Mitkä ovat vahvuutesi jääkiekkoilijana?

– Kiekollinen peli ja pelikäsitys. Olen aika kokonaisvaltainen pelaaja.

Missä asioissa sinulla on eniten petrattavaa?

– Koen heikkoudekseni sen, ettei minulla ole suoranaista vahvuutta. Olisi hyvä loistaa jollain alueella. Eniten parannettavaa on varmaan puolustuspelissä.

Kuinka olet kotiutunut tänne?

– Hämeenlinna on hyvin erilainen ja pienempi kaupunki kuin Turku. Se sopii minulle hyvin, koska olen itse aika rauhallinen ja lätkäammattilaisen elämä on niin hektistä. Sain hyvän asunnon torin vierestä ja siellä on kaikki lähellä.

Oletko ehtinyt tutustua kaupunkiin?

– Olen ollut Aulangolla kävelemässä ja linnassa tuli käytyä. Se on hieno paikka.

Miten rentoudut vapaa-aikana?

– Aloitin avantouinnin viime talvena Turussa ja nyt olen käynyt Ahvenistolla ja joskus Valkeakoskella. Yritän uida ainakin kerran viikossa, saan siitä henkistä rauhaa.

Mikä on mielimusiikkiasi pukuhuoneessa?

– Tykkään vähän vanhemmasta rockista, Iron Maidenista ja AC/DC:stä.

Mitä tavoitteita sinulla on jääkiekkoilijana?

– NHL on kaukainen haave, jota en paljon ajattele. Haluaisin voittaa suomenmestaruuden ja totta kai pukea jonakin päivänä päälle maajoukkueen pelipaidan.