Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomamatkailusta tuli 1950-luvulla tavallisen kansan huvia - Suosikkikohteet ovat tuttuakin tutummat

Matkalaukku Hämeenlinnan kaupunginmuseon marraskuun esineenä.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon marraskuun kuukauden esineenä on pieni matkalaukku 1950-luvulta. Nykyisiin matkalaukkuihin verrattuna laukku on pieni, isohkon salkun kokoinen. Jos kyseessä oli ainoa laukku, matkalle otettiin vain kaikkein välttämättömin.

Tarrat matkamuistoina

Hämeenlinnalaisnaisen matkalaukku kertoo omaa tarinaansa matkailun yleistymisestä toisen maailmansodan jälkeen. Erityisen kiinnostavia ovat laukkuun liimatut tarrat, jotka näyttävät mihin lomamatkat suuntautuivat.

Joukossa on paljon suomalaisten matkailijoiden keskuudessa yleisiä Etelä-Euroopan matkakohteita Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa.

Seuramatkat yleistyivät

1950-luvulla alettiin järjestää seuramatkoja Eurooppaan. Aluksi seuramatkat tehtiin linja-autolla. Lentomatkailun yleistyessä yhä useammalle tarjoutui mahdollisuus matkustaa etelän lämpöön.

Suomalaisten suosikkikohteiksi nousivat Italia ja Espanja. Espanjassa suosikkikohteita olivat erityisesti Mallorca ja Kanarian saaret. Seuramatkoilla kielitaidon puute ei ollut matkailun esteenä ja lomamatkailusta tuli koko kansan huvia.