Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lammilla matkataan pohjoiseen Repen ja Junnun jäljissä

Oopperalaulaja Raimo Laukka ja harmonikkataiteilija Jarmo Tinkala esittävät suurten suomalaisten lauluntekijöiden klassikkokappaleita Lammin Turvantalossa. Matkalla pohjoiseen -konsertissa reissataan Reino Helismaan ja Juha Vainion laulujen myötä Lappiin, kaipaillaan nuoruutta ja vilkuillaan peiliin hyväntahtoisella huumorilla höystettynä. Asiaan kuuluu tietenkin myös käynti Saimaan saaren pikkuisella torpalla, koukkaus maailman meriltä Meksikoon ja matka Albatrossin kanssa rakovalkealle.

Rakastetut lauluntekijät

Helsingissä 1913 syntynyt Reino “Repe” Helismaa oli säveltäjä-sanoittaja, viihdetaiteilija, elokuvanäyttelijä ja käsikirjoittaja, joka muistetaan erityisesti yhteistyöstään Tapio Rautavaaran , Toivo Kärjen ja Esa Pakarisen kanssa. Helismaan sanoituksista noin 1500 päätyi levylle ja monet hänen kappaleistaan ovat nousseet jopa kansanlaulun asemaan. Seuraavan sukupolven sanoittajamestari Juha “Watt” Vainio näki päivänvalon Kotkassa vuonna 1938. Hän ehti tehdä lähes 2500 sanoitusta, mutta levytti myös itse runsaan määrän lauluja. Vainion itse tulkitsemat kappaleet ovat hänen tuotantonsa kaikkein rakastetuimpia.

Lauteilla eturivin artistit

Raimo Laukka on kansainvälisesti menestynyt oopperalaulaja. Opiskelu Sibelius-akatemiassa sekä Berliinissä ja Milanossa valmisti hänet oopperalaulajan ammattiin. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi voitoillaan Oskar Merikanto -kilpailussa ja Lappeenrannan laulukilpailuissa. Laukka on tehnyt mittavan uran Suomen Kansallisoopperassa sekä vieraillut yli kymmenessä eurooppalaisessa oopperatalossa ja konsertoinut monilla suurilla kansainvälisillä areenoilla. Savonlinnan oopperajuhlilla hän on esiintynyt monena kesänä. Yhteistyö George de Godzinskyn , Seppo Hovin ja Markku Johanssonin kanssa avasi tien myös viihteen ja operetin maailmaan. Jarmo Tinkala opiskeli harmonikan soittoa Jyväskylän Konservatoriossa ja suoritti diplomin 1993. Tinkala on pitkän linjan viihde- ja studiomuusikko, joka tunnetaan muun muassa Seinäjoen Tangomarkkinoiden orkesterin vakiojäsenenä, Veikko Ahvenaisen hanurikvartetista sekä useista tv- ja studiokokoonpanoista. Hän on säestänyt maamme eturivin artisteja ja liki 40 vuotta kestäneellä urallaan vieraillut useissa eri maissa. Tinkala on voittanut Viljo Vesterinen -kilpailun, Kultaisen Harmonikan ja kaksi kertaa Pohjoismaiden mestaruuden. Tango-Finlandia -palkinto myönnettiin hänelle 2008. Jarmon soittoa kuulee esimerkiksi Jari Sillanpään ja Marita Taavitsaisen levyillä.

Matkalla Pohjoiseen -konsertti su 17.11. klo 15 Lammin Turvantalossa.