Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvissa: Kuningaspari vierailee Downton Abbeyn kartanossa

Downton Abbey

Ohjaus Michael Engler

Rooleissa Jim Carter, Jim Carter, Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Allen Leech, Maggie Smith, Elizaberh McGovern, Imelda Staunton

On ihmisiä, jotka ovat kiihkeästi seuranneet tv-sarjaa Downton Abbey ja sitten on heitä, jotka eivät ole nähneet jaksoakaan. Ensin mainituille elokuva on suuren odotuksen kohde, jälkimmäiset ovat uteliaita. Downton Abbey on kaikkien aikojen parhaita brittisarjoja. On kartanon omistajasuku ja palvelusväki, on sosiaalinen asema, on luokkaerot. Tähän moni tutustui jo 70-luvulla sarjassa Kahden kerroksen väkeä.

Downton Abbeyn päätösjaksossa juhlittiin vuodenvaihdetta 1925. Sarjaa jatkavassa elokuvassa eletään vuotta 1927. Tutut henkilöhahmot ja tutut näyttelijät palaavat. Taloudelliset vaikeudet piinaavat kartanoa, tytär Mary on jäänyt hoitamaan tiluksia. Varsinainen jännite syntyy, kun Kuningas Yrjö V ilmoittaa yöpyvänsä kartanossa maaseutukierroksellaan. Tämä saa hässäkän aikaan niin yläkerrassa kuin alakerrassa. Lisäksi suvusta löytyy salaisuuksia.

Elokuva lumoaa sarjan ystävät, sillä luvassa on tavallista pidempi jakso. Ulkopuoliselle katsojalle eivät kaikki henkilöt ja pienet vihjeet avaudu. Sympaattinen ja yllättävän hauska elokuva kyllä on.

* * *