Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanssia omalla tyylillä elävän musiikin tahtiin

Tanssinohjaaja Sini Rantakari ja muusikko Terho Asikainen järjestävät Tanssi- ja Liikuntakeskuksessa harvinaislaatuisen työpajan, jossa mitään ei voi tehdä väärin. Hetken tanssi – päivä omalle tanssille keskittyy rentoutuneeseen läsnäoloon, kehon kuunteluun ja luovaan tanssiin virittäviin harjoituksiin.

– Lähtökohta on siinä, että jokainen osaa tanssia. Yleensä työpajoissa on jokin rytmi tai askelkuvioita, joita pitää noudattaa, mutta tällä kertaa ei pidä yhtään mitään, Rantakari kertoo.

– Ohjaajana annan vain virikkeitä. Meissä jokaisessa asuu liikkeitä, jotka haluavat tulla tanssituiksi ja tavoitteena on luonnollisuus.

Oleellista työpajassa on myös Asikaisen viululla soittama elävä musiikki. Yhteys tanssijoiden ja säestäjän välillä on vastavuoroinen: välillä musiikki vie tanssijaa, välillä tanssijan liike luo musiikkia.

– Voidaan puhua vaikkapa vuoropuhelusta tai vuoroittaisesta improvisaatiosta. Tunnelma voi muuttua yhtä hyvin tanssijan kuin säestäjänkin kautta. Joskus on vaikea erottaa, kuka loppujen lopuksi vie ja kuka seuraa, Asikainen pohtii.

Rantakari ja Asikainen ovat järjestäneet vastaavanlaisia työpajoja Kaustisen kansamusiikkijuhlilla.

– Viime kesänä tuvat olivat täynnä molemmilla kerroilla ja ihan huikeita tansseja syntyi, Rantakari sanoo.

– Ihminen ei välttämättä miellä esimerkiksi kätensä liikettä tanssiksi, mutta säestyksen kanssa siitä syntyy sellainen. Näissä työpajoissa tulee hyvin todeksi ajatus siitä, että oikeastaan kaikki liike on tanssia.

Työpajan hinta on 80 euroa. Ilmoittautumiset 13.9. mennessä sähköpostiin sini.rantakari@tunnesuhde.fi tai numeroon 040-576 9829. Hetken tanssi – päivä omalle tanssille la 21.9. klo 11-17 Tanssi- ja Liikuntakeskuksessa (Aulangontie 1B).