Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Toven patsaalla juhlittiin ja Nummikeskus sai uuden pianon

Perjantaina 9. elokuuta vietettiin Kumppanuustalon takana, Kirjastonpuistossa Tove Janssonin 105-vuotissyntymäpäiväjuhlia jo perinteiseen tapaan. Viime vuonna tilaisuudessa oli neljä järjestelykomitean jäsentä: Tuuli Tiainen , Liisa Jokinen , Tiina Sailavuo sekä Virpi Laine . Tänä vuonna paikalle saapui jo miltei 30 henkeä.

– Pidin pienen alustuksen patsaan tarinasta sekä Suomen käännetyimmän kirjailijan Tove Janssonin kulttuuriperinnöstä kirjailijana ja kuvataiteilijana. Kansalaisaloite virallisen liputuspäivän saamiseksi tähän päivään on myös alulla, Virpi Laine kertoo.

Patsas sai kutreilleen Kaisan Kukan lahjoittaman kukkaseppeleen. Hyvähenkisessä ja välittömässä tilaisuudessa laulettiin Syyslaulu ja Höstvisa sekä luettiin ääneen katkelmia Janssonin tuotannosta. Tarkoituksena on kokoontua ensi vuonna samassa paikassa samaan aikaan 9. elokuuta kello 18.

Nordea lahjoitti Nummikeskukselle pianon

Nordea lahjoitti laadukkaan Yamaha-pianon Nummen yhtenäiskoululle. Keskiviikkona 14.8. järjestetyssä tilaisuudessa pianoa olivat vastaanottamassa apulaisrehtori Antti Palomaa sekä oppilaiden edustajat Sofia Teppo ja Mandi Purhonen.

Piano sijoitetaan Nummikeskuksen pohjakerrokseen, jossa se palvelee sekä koulun musiikin opetusta että pohjakerroksen lava-aulassa järjestettäviä tilaisuuksia, kuten konsertteja. Vuosi sitten aloittaneella koululla ei ollut tätä ennen ”oikeaa” pianoa ja siksi lahjoitus otettiin tyytyväisenä vastaan.

Piano oli aiemmin koulutustilassamme, josta luovuimme remontin yhteydessä. Halusimme antaa sen hyvään käyttöön, johtaja Antti Mustonen Nordean Hämeenlinnan konttorista kertoo.

Eläkkeensaajat viettivät kesäpäivää Kipinäniemessä

Nuotion ympärillä kuullaan ne parhaat jutut ja makkaranpaisto mukavassa seurassa on rattoisaa vaihtelua eläkeläisen arjessa. Hämeenlinnan Eläkkeensaajien perinteiseen ulkoilutapahtumaan Kipinäniemessä 13.8. olikin saapunut runsaasti väkeä, iso joukko jopa reippaasti pyöräillen.

Saunomisen ja uinnin lisäksi kuulumisia vaihdettiin myös sisätiloissa nauttien virvokkeita emäntien valmistamien voileipien ja pannarien kera. Ilahduttavasti muutama Elomessuilla vastikään liittynyt jäsenkin oli saapunut paikalle tutustumaan tapahtumaan. Yhdistyksen teemana onkin ensi vuonna jäsenhankinta.