Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miemalassa isketään nyt uudella innolla – Vanaja Boxingin riveissä on harrastajia ja kovia kilpailijoita

Vanaja Boxing ry tarjoaa nyrkkeilyoppia niin kuntoilijoille kuin kilpailijoillekin.

Miemalan koulun salissa on jo pitemmän aikaa annettu kyytiä säkeille ja päärynäpalloille, mutta vuoden alusta nyrkkeilyn harrastajat järjestäytyivät ja perustivat uuden seuran. Vanaja Boxingin siipien suojassa harjoittelee kolmisenkymmentä “nekkaajaa”. – Valmennuksen taso on meillä hyvä ja pystymme tarjoamaan laadukasta nyrkkeilyoppia ja ohjattua toimintaa, hauskanpitoa tietenkään unohtamatta, seuran puuhamiehiin kuuluva Mikko Sirén lupaa. Uutta alkua on ollut vauhdittamassa myös Kalvolan Iskun pitkäaikainen puheenjohtaja Lennart Pohjonen .

– Minähän olen ollut täällä lähinnä maskottina ja katsomassa, jos voi olla avuksi, Pohjonen toppuuttelee.

Kuntoilijoiden ja juniorien ohjauksesta vastaa Timo Siltala , joka itse puki hanskat käteensä jo 1990–luvun alussa.

– Nyrkkeily on monipuolista ja hauskaa liikuntaa, joka tekee hyvää niskalle ja hartioille, Siltala sanoo.

Kuntonyrkkeilyn harjoitukset alkavat lämmittelyllä, jonka jälkeen siirrytään pariharjoitteisiin. Tunnin ja vartin treeneissä opitaan tekniikkaa, väistämistä ja erilaisia liikesarjoja. Myös kevyitä osumia sekä annetaan että otetaan vastaan.

Siltala on käynnistämässä myös tekniikkaan painottuvaa nyrkkeilykoulua 13–17 -vuotiaille tytöille ja pojille. Ensimmäinen kerta on 20. elokuuta.

– Luvassa on semmoinen hyvän mielen aloitushomma, eli tutustumaan saa tulla ilman sitoumuksia.

Miemalassa isketään myös tosimielessä. Vanaja Boxingia edustava Santeri Kemppainen on nyrkkeillyt SM-hopealle miesten alle 60-kiloisissa ja Karri Lohella on takanaan kolmisenkymmentä ottelua. Kilpailijoita valmentaa oman aikansa kärkinimiin kuulunut Esko Koljonen .

Kuntonyrkkeilijänä aloittanut Sirén on myös uskaltautunut kilpatreeneihin.

– Alussa oli vähän kynnystä, mutta kärpänen pääsi puraisemaan, Sirén virnistää.

– Kehään mennään hymyillen ja sieltä tullaan hymyillen, vastustajaa kehuen. Meillä on hieno laji, hyvät tyypit ja reilu meininki.

Kuntonyrkkeily alkaa ma 19.8. klo 20. Nuorten nyrkkeilykoulu ti 20.8. klo 18. Lisätiedot Timo Siltala, p. 050-435 9522 ja www.vanajaboxingry.com.