Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aulangon ulkoilumajaan Järvikahvila ja uusittu sauna

Aulangon luonnonsuojelualueen kahvilatarjonta on täydentynyt, kun näköalatornin vieressä sijaitseva Tornikahvila on saanut rinnalleen Aulangonjärven rannan läheisyydessä toimivan Järvikahvilan.

Järvikahvila on osa entisessä Aulangon ulkoilumajassa toimivan Aulangon luontoliikuntakeskuksen ja sitä pyörittävän Lasten liikunnan tuki ry:n toimintaa.

Järvikahvila on avoinna kokeiluluontoisesti maanantaista torstaihin kello 13–19 elokuun loppuun, jonka jälkeen yhdistys summaa miten kahvila on lähtenyt pyörimään ja minkälaiset ovat tarpeet syksyn ja talven aukioloille.

Lasten liikunnan tuki ry:n toiminnanjohtaja Juha Liedes kertoo, että ruska-aika kannattaisi joka tapauksessa hyödyntää.

– Talvella olemme avoinna ainakin viikonloppuisin, koska tämä on kaupungin ykköshiihtokohteita moottoriradan lisäksi.

Järvikahvilan myötä rakennuksen edustalle on tehty laatoitettu patio terassipöytineen ja -tuoleineen. Ensi vuonna pihaa on tarkoitus maisemoida ja mahdollisesti avartaa järvinäkymää pensaikkoa raivaamalla.

– Aloitamme yhteistyön Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan viherpuolen opiskelijoiden kanssa. He suunnittelevat miljöön. Maisemointi alkaa aikaisintaan vuonna 2020.

Yhdistys vuokraa tilat Aulangon luontoliikuntakeskukselle Hämeenlinnan kaupungilta, joka on vastannut myös remontista.

Remontti on jaettu kolmeen osaan. Tammikuussa uusittiin rakennuksen keittiö, ja nyt remontin kakkosvaiheessa uusittiin myös sauna ja kiinteistön lämmitysjärjestelmä.

– Remontin kolmosvaiheessa syksyllä hiotaan ja lakataan lattiat ja peruskorjataan sisätilan vessat, Juha Liedes kertoo.

Sekä kaupungin, luonnonsuojelualuetta hallinnoivan Metsähallituksen että Lasten liikunnan tuki ry:n yhteisenä tavoitteena on luoda Aulangon luontoliikuntakeskuksesta portti koko Aulangon luonnonsuojelualueelle ja Sibelius-metsään.