Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimakausi alkoi jo! Toimitus vinkkaa kolme rantaa, joissa kannattaa käydä ainakin kerran kesässä

Virallinen uimakausi starttasi kesäkuun 15. päivä ja jatkuu elokuun loppuun.

Uimassa käydään toki virallisen kauden ulkopuolellakin, mutta kesä–elokuussa määrättyjen uimarantojen vesien laatua valvotaan tarkoin.

Hämeenlinnassa viranomaisvalvonnan piirissä on 20 uimarantaa, Hattulassa viisi ja Janakkalassa yhdeksän. Valvonnan tuloksia päivitetään kuntien nettisivuille.

Viime kesänä Hämeessä uitiin erinomaisen laatuisissa vesissä.

Yleisille uimarannoille vuosittain laadittavat uimavesiprofiilit kertovat, että kesällä 2018 isojen yleisten uimarantojen vedenlaatu oli erinomainen. Sama tulos saatiin niin uimahallin rannassa, Ahvenistolla, Kihtersuolla, Pannujärvellä, Pappilanarossa, Sankolassa, Tervaniemellä kuin Hattulan Herniäisissäkin.

Muutosta parempaan näytti tapahtuneen ainakin Hattulan Herniäisissä, Pappilanarossa sekä Tervaniemessä, joissa on viime vuosina uimaveden luokitukseksi arvioitu myös hyvä.

Uimaveden luokitus on ensimmäisen kerran tehty vuonna 2011.

Uimarantojen lisäksi Hämeenlinnassa pääsee jälleen uimaan maauimalassa. Toukokuun puolivälissä avatussa Ahveniston maauimalassa uidaan jälleen noin 26-asteisessa vedessä.

Sekä maauimalassa että Ahveniston uimarannalla ja Tervaniemen uimarannalla uimareiden turvallisuudesta huolehtii uimavalvoja.

Kolme nostoa

1. Ahvenisto

Uimaranta ja maauimala samassa paketissa. Matkailijoiden käyttämässä TripAdvisor-palvelussa kaupungin suosituimmaksi äänestettyä rantaa kuvataan muun muassa “nostalgiseksi mutta toimivaksi”.

Sijainti: Olympiakatu 18-20, Hämeenlinna

2. Herniäinen

Kunnan ainoa niin sanottu EU-uimaranta ansaitsee maininnan. Statuksen saavat ainoastaan ne rannat, joilla arvioidaan käyvän liki sata uimaria lämpimänä kesäpäivänä. Vanajaveden rannassa sijaitseva uimaranta on siis todistetusti suosittu.

Sijainti: Herniäistentie 8, Hattula

3. Mallinkaistenjärvi

Mallinkaistenjärvellä kesäpäivän vietossa voi yhdistää uimisen ja retkeilyn. Metsäiseltä retkeilyalueelta löytyy kolme kotaa. Polut myötäilevät järvenrantaa. Hiekkarannan yhteydestä löytyvät pukukoppi sekä nuotiopaikka. Muista pakata nuotiopuut!

Sijainti: Saureenintie, Löyttymäki, Janakkala