Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiusalan opiskelijat ahkeroivat koko alkukesän - Koulun kesäkampaamo antaa tuntumaa oikeaan työhön

Millaista on oikea työelämä? Tästä ottavat selvää hiusalan opiskelijat Minna Heinonen , Senni Heinonen , Nazifa Salman ja Viivi Ruotsalainen , jotka pitävät kesäkampaamoa ammattiopisto Tavastiassa yhdessä neljän muun hiusalan opiskelijan kanssa.

Kesäkampaamo on koulussa jo perinne ja kokemukset siitä ovat olleet hyviä. Myös asiakkaat ovat jo kyselleet palvelun perään.

– Tämä on ollut yllättävän helppoa, kun kaikki osaavat kantaa vastuuta, Minna Heinonen luonnehtii vajaan viikon työkokemuksella.

Myös Nazifa Salman on samoilla linjoilla.

– Pärjäämme hyvin ilman opettajiakin ja meillä on ollut mahtavia asiakkaita.

Myös työn realiteetit ovat jo tulleet tutuiksi. Koulu antaa kampaamolle puitteet sekä työvälineet ja koulun osuuskunta hoitaa paperihommat, mutta asiakkaat opiskelijoiden täytyy hankkia itse.

– Tähän asti on ollut helppoa, mutta tulevalle viikolle ei ole vielä paljoa varauksia, vaikka olemme mainostaneet aktiivisesti sosiaalisessa mediassa sekä jakaneet esitteitä, Senni Heinonen puntaroi.

– Se, että saat sen yhden varauksen, vaatii hirveästi työtä. Asiakkaat ovat onneksi uskollisia, ja tulevat toisenkin kerran, jos teet työsi hyvin, Minna Heinonen tuumii.

Opiskelijoiden täytyy itse kustantaa myös shampoot ja hoitoaineet.

– Olen keskustellut tästä yrittäjien kanssa, että se on pieni summa, joka kulujen jälkeen jää käteen, joten sen suhteen ei ole tullut yllätyksiä.

Kesäkampaamossa tehdään muun muassa hiusten perusleikkauksia, ripsien ja kulmien värjäyksiä, parranajoa, hiusten hoitokäsittelyä, kampauksia sekä kasvojen – ja käsien hoitoa opiskelijahintaan.

– Kemiallisia töitä, kuten värjäyksiä ja permanentteja, emme tee, Ruotsalainen kertoo.

Erikoisuuksiin kuuluu ihokarvojen poisto langalla.

– Hoito jättää ihon sileäksi ja poistaa karvat tarkasti, Salman sanoo.

Opiskelijat työskentelevät kahdessa vuorossa kello 8.30–19.30 välillä.

– Sekä aamu- että iltavuorossa on aina mukana tulevia kolmannen vuoden opiskelijoita, joten kaikki työt hoituvat, Viivi Ruotsalainen sanoo.

– Jos on hiljaisia hetkiä, järjestämme yhdessä tekemistä, Senni Heinonen jatkaa.

Kesäkampaamo on avoinna juhannukseen asti. Lisätietoa kampaamosta löytyy Facebookista ja Instagramista.