Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnosta: Täältä tullaan elämä!

Höyhenpallero ei voi tietää minkä pituinen sen elämästä tulee. Ponnistushetkestä laskettuna telkän elämä voi kestää 0,3 sekunnista 20 vuoteen. Lyhyin vaihtoehto voisi toteutua jos alastulopisteessä odottaisi jätelauta naulat pystyssä. Sen verran fakiirin vikaa poikasessa kuitenkin on, että se varmaan kimmahtaisi entistä kovempaan vauhtiin.

Seuraava vaaranpaikka tulee noin minuutin kohdalla. Jos poikanen on pahnan pohjimmainen ja jää vähänkin jälkeen emosta ja muusta katraasta, niin kaarteleva harmaalokki näkee hetkensä tulleen. Sillä on omiakin poikasia ruokittavana, eikä se epäröisi toteuttaa luonnonvalintaa, eli karsia heikompia yksilöitä joukosta.

Aamuun mennessä poikue on voinut supistua puoleen kun hauki ja minkki ovat käyneet noutamassa öisestä kaislikosta omansa. Telkänpojan ensimmäisestä loikasta kuvastuu vilpitön elämänhalu. Onneksi sille ei pysty selittämään elämän pituuteen liittyviä todennäköisyyksiä. Ei niitä kannata itsekään liikaa pohtia, jää muuten omat loikat tekemättä.

Ari Elovirta

Kirjoittaja tarkkailee lintuja ja muuta luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.