Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonosta: Terveisiä Ashdodista!

Kerron mitä hölmö otsikko pitää sisällään. Tuskin mikään on lapsellisempaa, hyödyttömämpää tai jopa moraalittomampaa kuin pyydystää kaloja ja heitellä ne saman tien lokeille. Ehkäpä sen vuoksi juuri mikään ei ole myöskään hauskempaa. Varsinkin jos samalla saa räpsiä lähikuvia kalan perään syöksyvistä lokeista.

Kala-apajilla harmaalokin tärkein tehtävä on estää selkälokkia saamasta sintin sinttiä. Edes oma saalis ei ole yhtä tärkeää. Oheisessa kuvassa harmaalokki hätistää tummasiipistä selkälokkia loitommas kaloja viskovasta tyypistä. Selkälokin koivessa loistaa värirengas CV06.

Renkaan tunnistetietojen mukaan lokki on kiertänyt muuallakin kuin hämäläisillä järvenselillä. Talvella se on poikennut ainakin Gazan pohjoispuolella Ashdodin kaupungissa Israelissa. Jos selkälokkimme on kaarrellut laajemminkin levottomassa Lähi-idässä, se varmasti minut nähdessään nyökkää hyväksyvästi; kaveri on selvästi kahjo, mutta olen minä pahempaakin reissuillani nähnyt.

Ari Elovirta

Kirjoittaja tarkkailee lintuja ja muuta luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.